Наказаха сериозно руския Кубан

14:01
Наказаха сериозно руския Кубан
Двама служители на руския Кубан бяха наказани, а клубът бе глобен със 70 570 долара за начина, по който бе прекратен договора на нападателя на тима Никола Никежич.

Бившият национал на Черна Гора Никежич призна преди няколко седмици, че е бил пребит, за да прекрати по свое желание договора с руския тим. Той, освен това, заяви, че е бил заплашван с пистолет по време на побоя.

Федерацията съобщи, че освен глоба за тима на стойност два милиона рубли, генералният директор на тима Сурен Мъкртичан ще трябва да се раздели с 1 милиона рубли. Спортният директор на Кубан Сергей Доронченко пък бе наказан да не изпълнява своите задължения за целия сезон 2011/2012 година. Помощник-треньорът Николай Хлистунов е наказан до края на годината за своето участие в случката. Председателят на етичната комисия на руската федерация Алу Алханов заяви: "Ние не можем да докажем, че Никежич е бил принуден да подпише след прилагането на физическа сила, но е факт, че неговия договор е бил прекратен против неговото желание".
5

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация