Генов лети 25 часа от Бразилия към "Армията"

08:50

Генов лети 25 часа от Бразилия към "Армията"
Антон Генов полетя на 25-часово изтощително пътуване от Бразилия към България с мисъл за дербито ЦСКА - Литекс в сряда. Най-добрият ни съдия ще има след пристигането си на родна земя около 30 часа да се възстанови и да е в кондиция за полуфинала за Купата на България, съобщава вестник "Труд".

Генов пое пътя от северния бразилски град Форталеза към южния Сао Пауло около обед в понеделник. След престоя го чакаше 10-часов полет към Мадрид, нова пауза на летище "Барахас" и заключителният етап от въздушното пътешествие. Във вторник около 15 ч реферът трябва да чуе "добър ден" от служителите на летището в София.

44-годишният съдия си е подготвил специален план в столичен център за възстановяване. Така опитният арбитър трябва да е в кондиция за сряда, когато в 21 ч ще изведе ЦСКА и Литекс в един от най-напечените мачове за пролетта.

Денонощието във въздуха идва, защото Генов ръководи в неделя финала на световното за ученици във Форталеза. Германия удари Иран с 2:0 и спечели трофея, а българският отбор остана шести. Тимът ни бе съставен от деца от СОУ "Христо Ясенов" в Етрополе. Талантите тренират в академия "Христо Стоичков" в града.

На 10 октомври Генов навършва 45 г. и по наредбите в България спира да свири мачове в края на годината. Желанието му е да остане в съдийството у нас, а не да продължи като действащ рефер в чужбина.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация