Варненски съдии с назначение за Ботев Враца - Чавдар Бяла Слатина

16:05
Варненски съдии с назначение за Ботев Враца - Чавдар Бяла Слатина
Съдийска тройка от морската столица на България ще реферира предстоящото областно дерби между ПОФК Ботев Враца и ПФК Чавдар Бяла Слатина.

За главен съдия е определен 39-годишният Радан Мирянов, а негови помощници ще са Димитър Димитров и Радостин Шиков. Петър Иванов от Монтана пък е определен за четвърти рефер.

Радан Мирянов вече свири веднъж през този сезон мач на Чавдар и това беше при домакинската победа с 1:0 срещу Септември Симитли. Тогава варненецът показа общо 10 жълти картони в иначе не толкова грубия мач. През октомври 2007 година пък Радан Мирянов свири друго люто дерби с участието на белослатинския тим - между ПФК Локомотив Мездра и ПФК Чавдар Бяла Слатина, в момент когато мездренци оглавяваха временното класиране на Западната "Б" група, а Чавдар беше 2-ри. Мачът тогава завърши с победа на "железничарите" с 1:0 като победния гол падна в чак 85-та минута и след срещата от треньорския щаб на Чавдар в лицето на тогавашния старши-треньор Георги Тодоров изразиха сериозни претенции към съдийството на Мирянов.

Радан Мирянов е известен още и с това, че е един от малкото квалифицирани методически инструктури по футболно съдийство в България. Останалите трима, преминали специализирания курс и имащи сертификат за инструктури са Борислав Александров, Детелин Баялцалиев и Ичко Лозев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация