Хайнкес вече знае с колко ще бие бъдещия си отбор

16:22
Хайнкес вече знае с колко ще бие бъдещия си отбор
Ще победим с 2:1 Байерн Мюнхен и след това аз ще скоча от радост, заяви наставникът на Байер Леверкузен Юп Хайнкес преди мача между "аспирините" и баварците в неделя.

Байерн са под напрежението да спечелят задължителна квота за Шампионската лига. Те уволниха треньора си Луис ван Гаал миналата неделя и в момента се намират на четвърто място в Бундеслигата - само пет двубоя преди края на първенството. Помощникът на Ван Гаал Андриес Йонкер ще води баварците до края на сезона, а Хайнкес ще поеме кормилото от него след това. Това ще бъде третият период на 65-годишния Хайнкес в Байерн и ветеранът заяви, че няма намерение да подари победата на бъдещия си тим. Байерн са на само точка зад третия Хановер, а Леверкузен не са побеждавали в Мюнхен от 1989 година, но треньорът на "аспирините" отписа статистиката.

 "Ох, статистика! Има я само, за да бъде оборена. Всичко ще се реши на терена", сподели Хайнкес.

Той призна, че ситуацията да излезе срещу бъдещия си тим е странна. "Не всеки е информиран, не всеки знае какво става. Не можеш да задоволиш всеки. Мога да живея с това, имаме свобода на словото", продължи спецът.
"Вярно е, че Байерн са силно амбицирани да завършат трети, но мен ме интересува единствено Байер Леверкузен", завърши Хайнкес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация