Карлтън Коул прие обвинението в непристойно поведение

13:43
Карлтън Коул прие обвинението в непристойно поведение
Нападателят на Уест Хям Карлтън Коул прие обвинението на английската ФА в непристойно поведение във връзка с коментарите, които таранът направи в "Туитър" след мача между Англия и Гана миналия месец.

Коул бе обвинен в расизъм и ксенофобия, тъй като се пошегува на своя акаунт в социалната мрежа за сметка на ганайци, поляци и албанци след мача на "трите лъва" с "черните звезди" , завършил 1:1.

27-годишният английски национал написа, че ганайските футболни фенове на стадион "Уембли" трябва да бъдат депортирани от имиграционните власти, докато са още на стадиона. Той не спря до тук, а написа, че Футболната Асоциация на Англия трябва да направи контроли с Полша и Албания, за да бъдат депортирани поляци и албанци от Острова. Коул, който заяви, че всичко е шега, написа:

"Имиграционните обградиха подстъпите към 'Уембли'. Знаех си, че е капан! Единственият начин, по който можеш да се измъкнеш, е да носиш английски екип и да си боядисаш лицето с флага на Сейнт Джордж. До моите ганайски братя, не приемайте това на сериозно, става въпрос за шега. Играхте страхотно! Гордея се с вас, Африка".

Нападателят добави: "Следващата контрола ще бъде с Полша, а след това с Албания, правителството действа. Хаха. Има толкова чувствителни хора. Това бе просто една шега, а дори не беше расистка".

Коул е поискал лично изслушване относно инцидента, което ще се проведе до 21 април. Не се очаква нападателят да бъде наказан за някой от останалите мачове на тима си. През януари Райън Бабел бе глобен с 10 000 паунда заради снимка на рефера Хауърд Уеб с екип на Манчестър Юнайтед.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация