Япония ще участва в Копа Америка, въпреки земетресението

12:27
Япония ще участва в Копа Америка, въпреки земетресението
Националният тим на Япония по футбол ще участва в Копа Америка, въпреки по-ранното решение на страната да се оттегли от турнира заради трагедията със земетресението и цунамито, които засегнаха държавата.

Вицепрезидентът на Японската футболна асоциация Козо Ташима заяви:

"Днес стигнахме до решението да участваме в Копа Америка. Подготвяме писмо до Южноамериканската футболна конфедерация, в което да заявим участието си".

Двете катастрофи от 11 март нанесоха сериозни щети върху атомна електроцентрала в североизточната част на Япония. Това предизвика много къси съединения и временното спиране на местния футболен шампионат - Джей лигата. Отборите от японското първенство заявиха, че са против това да изпратят топ играчите си на провеждащия се от 1 до 24 юли турнир в Аржентина.

Японската футболна централа обаче взе решение да изпрати на Копа Америка отбор, главно от играчи, състезаващи се в Европа, които ще имат предсезонна почивка през юли. От Японската футболна федерация добавиха, че са получили уверения от ФИФА, че европейските тимове ще пуснат японските си футболисти за турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация