Любо Пенев забрани продажбата на играчи преди квалификациите за ШЛ

08:24
Любо Пенев забрани продажбата на играчи преди квалификациите за ШЛ
Литекс да не продава никой от играчите си, поне до изиграването на двубоите от квалификациите за Шампионската лига през лятото. Това е изричното желание на старши-треньора Любослав Пенев, който иска да разполага с гръбнака на настоящия отбор за атака на групите на най-силния футболен турнир.

По подобна схема миналия сезон бе продаден Ивелин Попов на Газиантепспор, едва след отпадането на тима от турнира.

Пенев и собственикът Гриша Ганчев са имали специален разговор по темата. Двамата са стигнали до съгласие, че "оранжевите" няма как да си докарат 7-8 милиона евро от продажба на своите футболисти, които биха постъпили в клуба, ако влезе в Шампионската лига.

В същото време към днешна дата интерес към играчи на Литекс не липсва. Дока е желан от турския Газиантеп, Николай Бодуров влиза в плановете на Гент, а Петър Занев е харесван от Брюж.

Освен отказа да продава, Любо Пенев е поставил още едно условие на Гриша Ганчев, а именно да му осигури пари за поне две класни попълнения. Така наставникът се надява да разполага с достатъчно силен състав, с който да има реален шанс за влизане в групите на Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Siko2
14.04.2011 09:54

Абе пущиняк... гледай си селкият отбор мълчи!

breezer_fan
14.04.2011 09:15

Е няма да чакат много...Вън от турнира са още в първия предварителен кръг, когато се изправят срещу шампиона на Азербайджан *lol*