Шалке 04 подчини Интер и на реванша, Раул с гол и асистенция

23:33
Шалке 04 подчини Интер и на реванша, Раул с гол и асистенция
Шалке 04 победи Интер с 2:1 у дома в четвъртфинален мач реванш между двата тима от Шампионската лига и с общ резултат 7:3 се класира за следващата фаза на турнира.

В началото на срещата "миньорите" дадоха на съперника да играе по-често с топката, но много умело затваряха зоните си и пресираха италианците. В 15-а минута Раул получи добър пас и стреля. Жулио Сезар обаче улови без особени затруднения. "Кралско-сините" не дадоха никакви възможности на "нерадзурите" за ранен гол. Нещо повече – Шалке бе по-изобретателният, по-опасният тим. След 20-а минута Интер натисна за кратко, но не успя да затрудни сериозно защитата на германците. Едва в 36-а Мануел Нойер трябваше да се намесва решително след опасен далечен шут на Станкович. Две по-късно и Майкон имаше добър шанс, но не успя да стреля от изгодна позиция. В последната минута на първата част домакините издебнаха своя момент. "Старата лисица" Раул бе изведен сам срещу Жулио Сезар, финтира го и майсторски отбеляза.

Второто полувреме бе доста по-динамично и интересно, а головите възможности се редуваха една след друга и пред двете врати. В 48-а минута след центриране от корнер, Тиаго Мота отблизо прати топката в мрежата на Нойер за 1:1. Интер имаше надмощие, но оставяше сериозни пространства за контрите на Шалке. Пападопулос пропусна чудесен шанс за втори гол, след като оставен сам с глава би над вратата. "Нерадзурите" се стараеха да стигнат поне до втори гол и достойно отпадане. Вместо това обаче, след хубава атака в 81-а минута Хьоведес бе изведен от Раул сам срещу Жулио Сезар и вкара за 2:1 в полза на "миньорите".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ceco26
14.04.2011 21:04

Браво на Шалке, но ми е тъжно за Раул...най-вероятно Меси ще му задмине рекордите в ШЛ /както Вия го стори с националния/, а Раул си е икона на футбола и трябва да е сред най-великите /като Феномена Роналдо/.

Jokoman
14.04.2011 20:17

Неказвам че е невъзможно защото Шалке много ме радват тоя сезон в ШЛ но....Манчестър не са Интер *stop*

breezer_fan
14.04.2011 08:32

Тея Шалке ако вземат да отстранят и Юнайтед ще е голям цирк *lol*

tenebrum
13.04.2011 23:28

принтер ах колкооо сте смеешниии *lol*

Jokoman
13.04.2011 22:40

Микакъв шанс *lol* Според мен ще си набият по още 1 2 гола за спорта и това е *erm* Пожелавам на Номер 7 хетрик защото много радва тоя сезон *joking*