Наказаха трима асистент-съдии

19:53
Наказаха трима асистент-съдии
Трима асистент-съдии бяха наказани след днешното заседание на Съдийската комисия на БФС. Тъчреферите Иво Колев, Крум Стоилов и Емил Вангелов са извадени от нарядите за неопределен период от време.

"Тримата допуснаха грешки в мачове от "А" група и турнира за Купата на България", поясни шефът на съдиите Костадин Костадинов.

Първите двама са международни съдии, а Емил Вангелов е сред водещите асистенти в "А" група. Иво Колев е наказан, заради втория гол на ЦСКА при победата с 2:0 над Сливен. Тогава той не маркира засада, въпреки че Делев беше зад последния в защитата на Сливен. Благоевградчанинът Крум Стоилов от Благоевград пък е вдигнал неправилно флага за засада на двубоя Миньор – Калиакра. Емил Вангелов допусна гаф на четвъртфинала за Купата на България Черноморец – Славия (4:4, 7:9 след дузпи). Той допусна "белите" да изравнят в последната минута на редовното време с гол от засада.

Костадинов, който беше съдийски наблюдател на Литекс – ЦСКА (0:0), потвърди, че е писал висока оценка на рефера Таско Тасков.

"Справи се, а дали е имало дузпа при падането на Дока от Литекс, е преценка единствено на съдията. Освен това Тасков не беше в добра позиция да прецени ситуацията перфектно", добави председателят на Съдийската комисия на БФС. Той отказа да коментира датчанина Ларс Кристоферсън, който ръководи Литекс – Левски с мотива, че е шеф само на българските съдии. "Сигурен съм само, че ако българин беше дал дузпата, щяха да ни обвинят, че помагаме на Литекс. Не е задължително и да се показва жълт картон при дузпа", добави Костадинов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация