Юве настигна Интер след победа над Фиорентина

23:26
Юве настигна Интер след победа над Фиорентина
Ювентус победи Фиорентина с 1:0 в съботното дерби от 20-я кръг на Серия А и се изравни по точки с Интер на върха в класирането.

Клаудио Маркизио откри за "Старата госпожа" в 21-а минута. Халфът получи ювелирен пас от Алесандро Дел Пиеро, остана сам срещу Себастиан Фрей и хладнокръвно го преодоля. В следващата атака Павел Недвед можеше да удвои, но пропусна.

В 30-а минута гол на "виолетовите" бе отменен заради спорна засада. Марко Маркиони в 44-а минута бе изведен чудесно от Дел Пиеро, стреля, но вратарят на гостите изби. Последва втори удар на Маркиони, който отново бе отразен от Фрей.

В 56-а минута Джанлуиджи Буфон парира силен шут на Паскуал. Четири минути по-късно и стражът на Фиорентина се намеси подобаващо след силен удар на Зденек Григера. Дел Пиеро в 68-а минута можеше да увенчае чудесната си игра с гол, но би над вратата. Две минути по-късно Роберто Джилардино засече ниско центриране, но Буфон инстинктивно спаси. В 82-а минута влезлият като резерва Себастиан Джовинко излезе сам срещу Фрей, но бе застигнат от защитник и пропусна. Следващата минута Юве отново имаше шанс, но нападателите на домакините не успяха да засекат прострелен пас. Във втората минута от продължението Буфон изби шут на Стефан Йоветич и спаси победата за своите.

С успеха Ювентус вече има 43 точки и се изравни на върха с Интер. "Нерадзурите" обаче са с мач по-малко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация