Бекенбауер праща Матеус в Байерн Мюнхен

09:05
Бекенбауер праща Матеус в Байерн Мюнхен
Франц Бекенбауер препоръча Лотар Матеус за треньор на Байерн Мюнхен. Късно вечерта в неделя почетният президент на баварците даде интервю пред телевизия Скай, в което обясни, че селекционерът на България е добър вариант за треньор на отбора. Същия ден ръководството уволни досегашния треньор Луис ван Гаал за слаби резултати.

"Защо Лотар Матеус да не стане треньор на Байерн? Имам му 100% доверие. Той може да води отбора, ако получи доверието на Румените и Хьонес - каза Кайзера. - За мен Лотар е отличен треньор."


След 29 кръга в Бундеслигата шампионите са чак на четвърто място, на 14 т. от лидера Борусия Д. Байерн дори е заплашен да не се класира за Шампионската лига догодина. Това ще е голям резил, защото финалът през 2012 г. е в Мюнхен.

Лотар Матеус призна, че е доволен от похвалите на Кайзера.

"Много съм поласкан от това, което е казал Бекенбауер за мен. Надявам се един ден и това да се случи (да поеме Байерн). Но засега моите планове са свързани изключително и само с българския национален отбор. Договорът ми е за една година с опция за продължаване за още две. Надявам се да го изпълня и ако имам възможност, да го продължа - каза Матеус специално за "7 дни спорт" чрез пресцентъра на БФС.

В Германия обаче не смятат, че Матеус е сериозен вариант за Байерн.

Това по-скоро са спекулации. Никой не вярва, че Лотар може да стане треньор на отбора. В неделя като временен вариант бе назначен Андриес Йонкер. От лятото пък идва Юп Хайнкес каза редакторът във в. tz Клаус Хайденрайх.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация