Феновете на Левски: Полицията насърчава футболното хулиганство

08:46
Феновете на Левски: Полицията насърчава футболното хулиганство
"Полицията в провинцията не се бори срещу, а насърчава футболното хулиганство", смятат привържениците на Левски.

Феновете на "сините" излязоха с официална позиция за инцидента на мача с Миньор Перник, в който запалянко от агитката на Левски беше ранен в главата и откаран в болница. Освен обяснение за конкретния случай, феновете изразиха и принципното си становище за футболното хулиганство и действията на полицията спрямо него.

Ето пълният текст на изявлението на феновете на Левски:


"Вчера за пореден път станахме свидетели на престъпни действия и бездействия от страна на определени представители на Министерството на вътрешните работи. Тяхната некомпетентност, неподготвеност за реакция в определени динамични ситуации и вземането на грешно решение стои в основата на грозните сцени по време на мача между Миньор и Левски. Ние, "сините" привърженици, не можем да стоим безучастно, когато сме обстрелвани със сачми по време на футболен мач, а полицията вместо да предприеме адекватни мерки реши да заключи вратите на сектора с вериги и катинари. Както вече е известно един от привържениците на Левски бе ударен по главата със сачма, която бе изстреляна или от сектора с агитката на перничани, или от хората, които се бяха настанили на възвишението зад трибуните. Стюардите на Левски уведомиха полицията за инцидента, от униформените не предприеха нищо, за да задържат извършителите. Вместо това употребиха груба сила срещу нас, използвайки дори електрошок. Искаме да направим две уточнения. Първо, позицията на ОДП – Перник, че момчето е ударено от камък, а не от сачма, е изгодна за самата полиция, защото иначе трябва да отговори на въпроса, защо е допуснала внасянето на бойна прашка или въздушна пушка на стадиона. Второ, изявлението на говорителя на ОДП – Перник Венцислав Алексов, че електрошок не е използван е цинична и безочлива лъжа. Уважаеми, г-н Алексов, свидетели на саморазправата с електрошок станаха вашите колеги от сектора за борба с футболното хулиганство в СДВР, които присъстваха на стадиона. Самите те се чудеха какво да обяснят на представителите на сините привърженици, които контактуват с полицията преди всеки мач. Лицето в униформа, което използваше електрошок срещу хора, които се опитваха да успокоят публиката, е разпознато и срещу него ще бъдат пуснати жалби по съответния ред. Уважаеми дами и господа, по този начин борба с футболното хулиганство не се води. Напротив – насърчава се. Полицията в провинцията за пореден път доказва, че е абсолютно неподготвена за подобни мачове. Решенията, които началниците взимат са неадекватни и некомпетентни. Поради тази причина е крайно време да чуете нашите предложения и да се запознаете с вижданията ни за решаване на тези проблеми, а не да ни заклеймявате като престъпници и да ни пускате ток".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ivako79
12.04.2011 19:41

Когато нещо не става,полицията е виновна!!!!! Трябва самосъзнание и обща култура,иначе наште деца ще патят по стадионите *stop*

Barca_fen112
12.04.2011 15:41

Жалка картинка са мвр ! Очевидно е ,че държавата не може да вземе адекватни мерки срешу футболното холиганство ! Защото , когато всеки път ушев те унижи , пребие с палки , електрошок а после те вкара в някое рпу и там се държат с теб като със свинска кочина и нямаш никакви права .. няма как те после да искат ние да се държим нормално без агресивни действия ! Още по - малко когато някой от нас бъде уцелен с пушка .. Та как така въобще е допуснато такова оръжие на стадиона бе ? Та на някой такъв мач ще турат бомба без никой да разбере и чак тогава ще им дойде акъла как да действат ! В случая не става въпрос за отборите и тяхната игра , а за феновете ! Няма как да искат да има фенове на стадионите , при положение , че няма и месец в който да не стане някоя издънка ! Крайно време е някой да ни чуе и да се вземат мерки ! Все отнякъде трябва да почнем ..

LiverpoolFen20
12.04.2011 13:47

така... Гледам следната ситуация . Поредната статия в която "Фенове" на Левски и Цска се псуват. Неутрален съм ... Но не мога да отрека ,че феновете на Левски са напълно прави. На мача м/у Левски и Цска също стана така. Охраната не проверява феновете преди мача. Имаше клипче даже и в господари на ефира за това. Смешна работа е БГ футбола и такъв ще си остане поне докато не се разберат ,че трябва да се наливат пари във футбола и да се отнасят сериозно към футбола а не просто колкото да отбият номера сложили 5 тъпунгера уж охрана пред стадионите и това е . Защо само в БГ , останалите Балкански страни и страните около тях стават тези грозни сцени? Защото страни като Гърция , Турция,Сърбия , Румъния и БЪЛГАРИЯ нямат ни най-малка идея как да се справят с футболното хулиганство по стадионите. Защо в Англия,Испания , Италия , Германия такива неща не се случват? Защото имат ясна представа какво наистина е футбола и гледат всеки фен на даден отбор да е в безопасност ,докато тук в БГ гледат само как да ти вземат ЦЕЛИ 10 лева за да гледаш противния БГ футбол по терените.

Iasen_22
12.04.2011 12:15

VeneSotirov абе ташак майчин такъв жалък!!!Капут такв,каде ни е гонел в перник някои бе смешник такък.От вашта свинска публка по жалка няма -как можахте да драскате и чупите по паметника на Гунди,дано ви изсъхнат ръчичките!!!Свиня долна мършава *angry* *thumb_down*

VeneSotirov
12.04.2011 09:10

Абе говеда, какво ревете сега бе, кухороги миризливци. Когато 1000 полицаи гонеха 3000 фенове на ЦСКА на Гейарена и то под нареждане на Паткофф / Паткофф и Гондзю завинаги в нашите сърца!/ не ревахте, а? Много се кефехте тогава май. Ама сега в Пеуник 300 ГоуфЪри с ВинкелО пребиха великата ви публика, и веднага ревнахте против полицията? Вие сте жалък отбор, винаги нагласящ се според обстоятелствата, и затова никога нищо няма да излезе от вас! Жалки!