Стоев: Без мое съгласие нито един футболист няма да напусне

16:18
Стоев: Без мое съгласие нито един футболист няма да напусне
Старши треньорът на Миньор Стойчо Стоев се радва на пълен картбланш от ръководството на клуба, което получи похвали от негова страна.

Наставникът заяви в актуално студио "Дерби", че организацията в клуба осигурява нужното спокойствие. По думите му кризата на Стадиона на мира не се усеща така, както в други клубове в групата на майсторите. "Заслугата не е само моя. Една добра организация, която внася нужното спокойствие. Въпреки тежките времена, кризата не се усеща така при нас", увери Стоев.

Той обясни освобождаването на някои играчи през зимата. "Освободихме доста футболисти, защото бяха в залеза на кариерата си. Аз имах нужда от млади футболисти. Много от тях се интегрираха, други не са се интегрирали все още. Но в много голяма степен съумяваме да показваме едно добро лице. Някои от тях се нуждаят от време. Аз ще им дам това време", подчерта специалистът.

Той категорично заяви, че и за миг не си е помислял за изпадане. По думите му това се дължи на реалната му преценка и увереност в собствените му възможности. "Аз не съм се съмнявал, че Миньор ще изпадне. Знам това, което мога като треньор, знам това, с което работя. Това ми дава увереност. Играта потвърждава това, което съм дал и като думи и като визия за Миньор (Перник)."

Стоев разясни политиката на клуба, като заяви, че целта на Миньор е да се превърне във фактор у нас, развивайки млади футболисти."Това е политика на ръководството. Аз не съм собственик. Без мое съгласие нито един футболист няма да бъде пускан, в който и да е отбор. Аз вече като треньор мога да преценя дали този състезател ще ми е достатъчен или евентуално да помисля дали ще спра неговата кариера. Това е един много комплициран момент. Но общо взето насоката в Миньор е не да се изгради отбор, който да не изпадне, а да върви нагоре. Определено искаме в бъдеще Миньор да е някакъв фактор" посочи Стойчо Стоев.

"До някаква степен школата се е занемарила", призна той. "Правят се огромни усилия от ръководството тая школа да се вдигне. Ние не можем да се оплачем от липса на тренировъчна база, при юношите е по-голям проблемът. От догодина базата "Металург" ще бъде дадена на юношите, а ние ще разполагаме с друг тренировъчен терен", съобщи треньорът на Миньор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация