Чакат Мартин Петров за юбилея на Ботев Враца

09:03
Чакат Мартин Петров за юбилея на Ботев Враца
Куп звезди от близкото минало се очакват да уважат 90-годишния юбилей на ФК Ботев Враца. Тържеството ще се проведе на 1 май, със седмица по-късно от датата, която се смята за рождена за Ботев. Това се налага заради великденските празници, информира "Меридиан мач".

Инициативен комитет, председател на който е кметът на Враца д-р Костадин Шахов, се е нагърбил с организацията на тържествата. Кулминацията ще е на стадион "Христо Ботев", където една срещу друга се очаква да излязат селекции от ветераните на Ботев и сборна селекция на софийски отбори. Съставът на столичани ще бъде реден от Димитър Пенев, а се очаква той да повика: Наско Сираков, Георги Георгиев, Божидар Искренов, Емил Костадинов, Любослав Пенев и др.

За селекцията на домакините ще отговаря Петър Каменов, който тази година чества 70-годишен юбилей. С екипа на Ботев засега участие са потвърдили славни имена като: Илия Вълов, Илия Войнов, Емил Маринов, Валентин Илиев. Очаква се от Англия да пристигне и Мартин Петров, чиито ангажименти в Болтън може би няма да попречат.

Организаторите са планирали да почетат всеки от ветераните на Ботев, тъй като освен 90-годишнината на клуба тази година се навършват и 40 години от спечелването на бронзовите медали от врачани през сезон 1970-1971, като това е тяхното върхово постижение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация