Борусия Дортмунд се спаси в Хамбург с гол в добавеното време

18:44
Борусия Дортмунд се спаси в Хамбург с гол в добавеното време
Лидерът в Германия Борусия Дортмунд се спаси от поражение при гостуването на Хамбургер след късен гол на Якуб Блажиковски.

Попадение от дузпа на холандския нападател Рууд Ван Нистелрой не бе достатъчно за тима на Хамбургер да нанесе четвърто поражение през сезона на лидера в Бундеслигата. В 38-та минута на мача, Хумелс събори Младен Петрич в наказателното поле на "черно-жълтите" и реферът отсъди 11-метров наказателен удар. Ван Нистелрой застана зад топката и реализира осмото си попадение за сезона. Борусия Дортмунд все пак успя да намери пътя към вратата на домакините до края на мача и Блажиковски изравни в продълженията на мача за крайното 1:1.

Байерн Мюнхен също направи 1:1 при гостуването на Нюрнберг. Томас Мюлер вкара за баварците в 5-та минута, но Айглер реализира седмото си попадение, оформяйки крайния резултат в 60-та минута. Дидие Я Конан и Пинто пък донесоха победата на Хановер 96 с 2:0 у дома срещу Майнц 05, а Шалке 04 надви с минималното 1:0 Волфсбург след попадение на Хурадо в 76-та минута. В последния мач, който се игра днес, Фрайбург взе трите точки след победа с 3:2 вкъщи над Хофенхайм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация