Пенев: ЦСКА не може да ме изненада

17:11
Пенев: ЦСКА не може да ме изненада
Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев сподели на днешната си пресконференция, че не вижда с какво може да го изненада ЦСКА.

Ето и всички въпроси, на които отговори спецът:


- Г-н Пенев, с оглед жребия за Купата, който ви противопостави на ЦСКА - съдба или предизвикателство за вас ли ще бъдат предстоящите две срещи с "армейците"?

- Един от трите отбора, класирали се за полуфиналите за Купата на България, трябваше да ни се падне. Жребият ни отреди ЦСКА. Това е. Нямам предпочитания с кого ще играем. Готвим за предстоящите срещи. Двубоят за Купата е след десет дни. Преди това играем пак с "армейците" и Черноморец за първенство. Такава е програмата. Приемаме я. Тренираме и се подготвяме за битките.

- Кой от двата мача с ЦСКА е по-важен за вас?


- Не искам да ги разделям по важност. Единият е за Купата, другият - за първенство. Преследваме и двата трофея. Ще положим максимални усилия, за да ги спечелим.

- Ще успеете ли да вдигнете отбора след тежкия мач с Левски?

- Отборът е прекрасен и вече е вдигнат. Всички се чувстват добре. Момчетата са възстановени, въпреки тежкия мач, който изиграхме в сряда. Намираме се в отлично състояние.

- Срещу Левски се видяха леки пробойни в защитата. Коригирахте ли ги?

- Това не бяха пробойни, а по-скоро подценяване на ситуацията. Случвало се е и в предишни мачове. Проблемите пред нашата врата дойдоха именно от подценяване на ситуацията.

- Имате ли кадрови проблеми преди дербито с ЦСКА?

- Не, вече е ясна групата от 18 футболисти. Всичко е нормално при нас. Единствено Илия Миланов има лека контузия, но пък в групата се завръща Момчил Цветанов. Нямаме проблеми.

- Може ли двубоят с ЦСКА да се окаже решаващ за титлата?


- Не знам. С него излизаме от серията три мача за девет дни. Това е един нормален двубой за нас. В никакъв случай не трябва да се напрягаме и изнервяме. Такъв е цикъла. Така е направена програмата за първенството и Купата на България. Подготвени сме за такива мачове.

- Доколко важен е за вас самия сблъсъкът с "червените" в неделя?

- В случая имаме отбор и клуб. Това е най-важното. Ние излизаме за победа. Индивидуалното остава извън професионалната работа.

- Когато поехте Литекс, дебютирахте именно срещу ЦСКА. Сега, седем месеца по-късно, каква е равносметката за вас? Промени ли се нещо в професионалното ви развитие?

- Чувствам се много добре в Ловеч. Най-важното е Литекс да победи.

- Може ли ЦСКА да ви изненада с нещо?


- Едва ли. Познавам отбора. Познавам момчетата. Повечето са работили с мен.

- В мача срещу Левски стадионът беше пълен. Очаквате ли отново сериозна подкрепа?


- Да, стадионът беше достатъчно пълен. Доволен съм от такава посещаемост. Надявам се феновете отново да ни подкрепят.

- Може ли някой да спре Литекс по пътя към титлата?


- Ние сме концентриране към всеки мач максимално. Търсим във всяка среща най-добрия резултат. Не знам какво ще се случи до края на първенството.

- Дербито с Левски бе ръководено от чужденец, а мача с ЦСКА е поверен на българин. Това притеснява ли ви?

- Не искам да коментирам реферите изобщо".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация