Ясен Петров: Всеки мач за нас до края е финал

14:10
Ясен Петров: Всеки мач за нас до края е финал
Всеки мач на Левски до края на сезона ще бъде като финал за "сините", обяви наставникът на тима Ясен Петров преди гостуването на Миньор Перник.

Старши треньорът на Левски заяви, че неговия тим е готов за тежкото гостуване утре в Перник. Той сподели:

"Ние се опитахме в дните след мача с Литекс да възстановим максимално нашите футболисти и да ги подготвим за поредния важен мач за нашия отбор – този в Перник. Нормално е след 120 минути игра в Ловеч да има известна умора. Доволен съм от това, което показахме, нищо, че загубихме от Литекс след рулетката на дузпите. Показахме обаче игра, която ще ни вдъхне увереност и за мача в Перник. Създадохе доста голови положения, но не успяхме да се възползваме. Ние обаче сме доволни, защото на този труден и негостоприемен терен създадохме толкова много положения".

Петров продължи: "Контузен е Христо Йовов, Дани Димов обаче влиза в групата. При него има известна болка в глезена, но момчето подхожда доста мъжки. За наказанието на Данчо Милиев знаете. Димов е в групата, а днес е първия ден, в който влезе в подготовка. Може да ни помогне, но най-важното е, че има голямо желание".

Младият специалист коментира и утрешния съперник на "сините": "Само хубави думи мога да кажа за Миньор. Те са в хубава поредица с тези четири победи в последните четири мача. Доста играчи напуснаха тима, но бяха привлечени доста играчи. Те показват израстване, особено през пролетта, но ние отиваме за победа там. Когато има добра обстановка за футбол, Левски показва добро лице. Оттук нататък, всеки наш мач до края на сезона е финал". Той каза още: "Иса се представи много добре в Ловеч. Това, че изпусна дузпа, не означава нищо. Случи се на Александров, така че трябва по-бързо да се отърси от това и утре да покаже най-доброто от себе си. Вярваме в Тасевски и Гара, че ще покажат истинското си лице до края на сезона. Мисля, че тяхната ефективност ще се върна мач за мач".

Запитан дали се опасява от евентуална договорка между ЦСКА и Литекс, които да си поделят титлата и Купата на България, Петров отговори: "Ние в България винаги започваме да гледаме на нещата от негативната страна. До края на шампионата ще бъде доста интересно, така че трябва да гледаме положително на нещата. Въобще не се съмняваме, че нещата ще са феърплей до края".

Петров завърши с думите: "До края на сезона остават десет кръга, в които може да се случи всичко. От Литекс отпаднахме с високо вдигната глава. В тези десет кръга, ще преследваме целта си до края".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация