Матеус иска Маркиньос в националния

09:21
Матеус иска Маркиньос в националния
Селекционерът на България Лотар Матеус посети ЦСКА преди вчерашната тренировка на тима. Германецът влезе в съблекалнята на отбора, преди играчите да възстановят с крос в Борисовата градина. Поводът за визитата на Матеус е халфът Маркиньос. Селекционерът отскоро пожела бразилеца в националния отбор. Матеус проучва възможността халфът на ЦСКА да бъде натурализиран и да получи право да играе за България. Той говори с шефовете на клуба именно по този въпрос, тъй като ЦСКА се явява работодател на бразилеца.

От ЦСКА съобщиха, че Маркиньос не би трябвало да има проблем за издаването на български паспорт, тъй като карио-ката вече изкара повече от пет години в България. Той дойде през 2005 г., когато облече екипа на Беласица. След два сезона в Петрич Маркиньос премина в ЦСКА, където е основен футболист и до днес. Така българският паспорт на бразилеца се очертава като формалност.

Матеус е говорил вчера лично с халфа на червените, както и с треньора на отбора Милен Радуканов. Маркиньос пък не крие, че иска да играе за националния отбор на България. Ако влезе в състава, цената му вероятно ще скочи до 1 млн. евро. В момента Маркиньос се харчи за около 650 000 евро, но ако добие статут на национал, парите ще скочат нагоре. Халфът е обект на интерес от страна на руски клубове.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация