Любо Пенев: С Левски се познаваме доста добре

09:54
Любо Пенев: С Левски се познаваме доста добре
Треньорът на Литекс  Любослав Пенев даде пресконференция преди мача с Левски за Купата на България.

-Г-н Пенев, с оглед събитията по време на последния мач Литекс  - Левски какви са очакванията ви за предстоящия двубой?

- Настроението в моя тим е добро. Нормално е от време на време да прехвърчат искри. Има голям залог в утрешния двубой. И двата отбора искат да побеждават. Борят се и в "А" група. За по-предно класиране. Сигурен съм, че ще видим един добър футбол в Ловеч. Разбира се, ние преследваме класиране в следващия етап на турнира за Купата на България.

- Може ли неприятните инциденти от миналия мач с Левски да окажат напрежение, което да повлияе върху предстоящия?


- Това  е минал мач. Беше преди време. Оттогава се изиграха доста срещи. Не виждам защо да го коментираме. Ок, случило се е. Имаше наистина нередни неща по време на онзи двубой. Но имаше и санкционирани. Така че трябва само да си извлечем необходимите поуки, за да не се повтарят подобни неща. Сигурен съм, че и двата тима осъзнават кое е било правилно, и кое не. Предишния мач с Левски е затворена страница за мен и не ме интересува. Гледаме към предстоящия.

- За кого мачът в сряда е по-важен - за вас, или за Левски?


- Не искам да коментирам другите отбори. Срещат се първия и втория в класирането. Очаквам да стане голямо дерби. Всеки отбор знае колко важен е той. Затова и ние, и Левски ще играем  за победа. Аз отговарям за моя тим. Подготвени сме.

- Имате ли кадрови проблеми преди сблъсъка?

- Не, всички са на лице. Даже ще взема 20 футболисти на лагера. Днес ще отпаднат двама. Но искам всички да са до мен. Да бъдат на разположение.

- Факторът домакинство ще бъде ли предимство за Литекс?


- Ние обичаме да играем на нашия стадион. Така се падна по жребий. В предишните мачове бяхме гости. Сега сме домакини. Когато играят силни отбори, факторът домакинство помага, но не е определящ.

- Тактическото надиграване ще се окаже решаващо. Може ли има някаква изненада в тази връзка?

- Мисля, че и двата отбора се познаваме доста добре. Въпросът е кой ще изпълни по-добре тактическите указания. Ние се намираме в добра спортна форма. Надявам се, че ще продължим серията. Освен това очаквам стадионът да се напълни. Искам нашите фенове да дойдат на стадиона и да ни подкрепят. За да се възползваме от домакинството.

- Готов ли е Литекс  за продължения и дузпи?

- Разбира се. Готови сме и за продължения, и за дузпи. Очакваме двубоя с Левски с настроение и желание. Сгъстеният цикъл  преминава добре за нас. Първия мач с Академик мина. Сега чакаме втория. В неделя е третия. Този европейски ритъм на работа ми харесва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация