Гонзо: Не е лесно да си Гонзо

14:24
Гонзо: Не е лесно да си Гонзо
Лидерът на Левски Георги Иванов се съгласи да отговори на въпросите на "Меридиан Мач". Гонзо говори за подготовката, шансовете за титлата, тайната на гола във вратата на ЦСКА и скандала с Рабех. Ето какво каза Георги Иванов в телефонен разговор от Кипър:




- Гонзо, как е в Кипър?


- Добре е, поне е топло. Надявам се, когато се върнем в България, да не е много студено.

- Каква е тайната за гол във вратата на ЦСКА?

- Тайна няма, дори и аз не знам каква е тайната. Може би малко късмет, добра организация и хъс.

- А да не би тайната да се крие в защитниците на ЦСКА, които така и не успяват да те спрат?

- Е, не вярвам да е точно така. Смениха се доста защитници в ЦСКА за тези години, които съм играл срещу тях. Може би аз самият се мотивирам двойно повече, когато излизам срещу ЦСКА. Просто "червените" са най-големият дразнител на Левски.

- Ставаш като бик, когато видиш "червените" ли?

-(Смее се.) Срещу тях явно имам по-голям шанс за гол, не знам. Сигурно не е само това, но за да вкара един нападател гол, първо трябва и малко шанс. Много е важно да успееш да се пласираш, важен е и пасът, които ще получиш от колегите. Така че тези голове, които съм отбелязал, не са само мои, а и на тези футболисти, с които съм играл.

- Може ли да се каже, че последният ти гол, който отбеляза на "червените", е един от най-важните в кариерата ти, предвид тежката ситуация, в която се намирахте отборът и самият ти тогава?


- Да, може да се каже, защото тогава целият отбор беше в криза. Реално Левски започна да играе така, както се очаква от нас, след двубоя с ЦСКА.

- Да се върнем към подготовката, как върви лагерът до този момент?

- Подготовката е доста тежка, натрупваме умора и засега никой не може да разкрие напълно възможностите си. Но пък за нас тази основа, върху която ще стъпим след това, е много важна. След тази фаза на подготовката идват контролите, в които отборът ще се обиграе. Резултатите от тези мачове не са най-важни. Те са важни дотолкова, доколкото да ни вдигнат самочувствието.

- Какво е чувството да си Георги Иванов на "Герена"?

- (Смее се.) Знаеш ли, има си добри, и лоши страни да бъдеш Георги Иванов. При всички случаи не е лесно. Всеки един човек трябва да си извоюва своето място и име в един колектив - дали сред приятелите, дали сред колегите... Аз съм си изградил името. Е, понякога има и лоши моменти, но всеки човек трябва да си носи кръста. Аз не се оплаквам от живота си. Понякога, когато отборът не върви, виждаш как основната вина пада върху мен. Тогава вече не е лесно да бъдеш Георги Иванов на "Герена". Когато пък печелим, всеки иска да бъде на мое място. Тогава да си Гонзо е добре.

- А какви са шансовете на Левски да триумфира с Купата и шампионата към днешна дата?

- Към момента ние имаме най-големи шансове, защото сме първи в класирането. Разбира се, тази една точка не ни дава кой знае колко голямо предимство и не може да ни служи като успокоение. От друга страна, можем да се готвим за новия полусезон при по-голямо спокойствие и се надявам, че ще направим добра подготовка, която да ни позволи след това да увеличим преднината пред останалите отбори. Битката тепърва предстои, започва от първия мач с Вихрен.

- А по-силен ли ще бъде Левски през пролетта?

- Със сигурност ще бъде по-силен. Да не забравяме, че през първия полусезон все още бяхме нов отбор, който не се беше обиграл достатъчно. Сега, когато минаха шест месеца от първата тренировка през лятото, е нормално вече да се чувстваме по-добре като колектив. Мисля, че вече това разминаване между чужденците и българите в отбора ще отпадне напълно. Все пак тяхната адаптация трябва да е приключила напълно.

- ЦСКА направи мащабна селекция, това притеснява ли те?

- Не, по никакъв начин не ме притеснява. Какво прави ЦСКА, нас не ни интересува. Не трябва да се забравя обаче, че понякога, като се взимат много футболисти, не е добре. Бих казал даже, че сме в по-изгодна позиция от ЦСКА, тъй като ние вече имаме изграден отбор. Разполагаме с млади футболисти, които ги чака светло бъдеще и при нас се взимат само футболисти на линиите, на които са необходими нови попълнения. При варианта в Левски да дойдат десет нови играчи това означава, че всичко трябва да започне пак отначало. Така че това, което прави ЦСКА, не ни притеснява.

- Да минем на темата за националния тим. Затворена страница ли е за теб националният отбор?

-Да, затворена страница е. Аз все пак съм на 32 години и не е времето да се връщам в националния отбор. В България има достатъчно добри футболисти, които трябва да заслужат мястото си в него и да се развиват. Аз колкото съм играл, толкова-това е.

- Тоест, при една повиквателна ще откажеш, така ли?

- Да. Няма смисъл да ходя само за да попълвам групата. Има достатъчно добри нападатели в националния, Бербатов е безспорният титуляр, а останалите трябва да играят по-малко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

FLY_I
05.02.2009 11:34

аей който казва че Гонзо не е играч е пълен тъпак.От Локо Пловдив съм.

pafata
24.01.2009 12:51

Има повече от 100 гола за Левски и е жива легенда на отбора. ДА, става за футболист!

charpaka
24.01.2009 01:14

MeToDueB .... Гонзо има нюх към гола бе... Ти като си голям тарикат.. и мразиш Левски и явно си от ЦСКА, кажи ми Неи ли е футболист за теб или Гарсес, че тръгна да говориш за Гонзо.. Виж колко гола набута на ЦСКА и после говори. Всичко е история бате!

MeToDueB
23.01.2009 23:32

тия левскарите са го провъзгласили за легенда, ама нека си зададът въпроса дали тоя става за футболист. Отговора ще бъде НЕ естествено .. къде ли не ходи да се прай на футболист и стана ясно на всички, че за нищо не става. Тука тая година от 20 мача вкарах 2,3 гола и сега се мисли за играч .. манете го тоя. Още ми става смешно, като се сета с какво достойнство говореше в Спортен Свят. Вика аз резерва няма да съм на никой в националния отбор, дори на Бербатов ... мисли си, че може да играе. Възпитан е иначе, но за футбола го няма хич ... има някакво самочуствие без покритие

charpaka
23.01.2009 17:14

VasilGeorgiev само да попитам за инфо, ако може колко ти е месечният доход и знаеш ли колко е на Гонзо? Ако се мислиш за голяма работа вземи, колкото Гонзо печели и ще те призная... просто много се подразних от това, че обиждате играчи, които са сърцати играят за играта, а не за парата.

charpaka
23.01.2009 16:16

VasilGeorgiev ти за мен си една путка, която само реве! Я скивай дали "идолът на Левски" - Гонзо е казал една лоша дума за червените ? До колкото виждам тъпият журналист едва ли не иска да измъкне някои сензация от устата на Гонзо. Той е може би най-културният играч на Левски, що се отнася за интервюта. Не искам да се говори Левски - Цска .....всички сме едно цяло и трябва да подкрепяме някой клуб, ако ще да е моят роден "Добруджа" или "Ботев Криводол" например. Ако няма фенове и футболни хора, в България няма да има футбол. Това искам да кажа и нека всички бъдем за БГ футбола, а не срещу него. А такива като VasilGeorgiev , по-добре не се изцепвай така във форума вече. Гонзо си е наш и ти нямаш право да го плюеш. Вие си имате вашите идоли: "ЕВАЛА"
Оставете ни и ние да си ги имаме .... БГ ФУТБОЛ ЕДИНСТВЕН СИ НИ ТИИИ...!

lubo17
23.01.2009 16:03

Всички чорбари не разбрахте ли че бербатов е тръгнал не от Цска а от школата на Пирин Благоевград и е играл и в първия отбор както и при юношите на Пирин

VasilGeorgiev
23.01.2009 15:53

Абе келеш първо не съм "чорбар" и защо не говориш за Стоичков, Бербатов и всички от ЦСКА които са се наложили в чужбина в отбори като Барселона и Манчестър Юнайтед. Тоя Гонзо даже и в Рен не го пускаха да играе. Емблема е само щотото за друго не става и никъде не го искат!

UltraHool
23.01.2009 14:46

еи 4орбар няма6 право на глас приказваи си за Владо тапан4ев дето пак се варна и тем подобните ти футболисти. Гонзо е една емблема , един идол за сините преварженици. Дал е много на Левски и ви е бутнал 16 гола теи 4е малко респект *erm*

VasilGeorgiev
23.01.2009 14:40

"Не е лесно да си Гонзо" о Боже мой! Тоя за къв са мисли? Най-добрия играч на България ли? Имаше 3-4 добри сезона за Левски и тва му беше. Нито в чужбина се реализира, нито сега може да играе. Айде да мълчиш...