Радуканов: Трябва да сме с изчистени глави

09:24
Радуканов: Трябва да сме с изчистени глави
Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов говори преди мача с Черно море за купата. Според него червените трябва да се отърсят от емоциите около загубата във Варна и да не излизат настроени за реванш, иначе рискуват отново да загубят.

- Господин Радуканов, какво очаквате от предстощия мач за купата с Черно море?


- Очаквам победа и да стигнем до полуфинала. Това ни е целта в този мач, друг избор нямаме. Черно море е един от добрите отбори в България. В първата половина на класирането са, играят четвъртфинал за купата. Успяха и да ни бият във Варна. Така че ние ще подходим максимално сериозно, както към всеки мач.

- Имате ли някакви проблеми около състава?


- Не, нямам. Единствено Платини все още е контузен. Вече тренира индивидуално, работи с топка. Още обаче е под въпрос за Ловеч.

- Този път теренът ще е по-нормален, това предимство ли е за ЦСКА?

- Теренът във Варна беше ужасен, тук е хубав. Ние се стремим да играем футбол, да си подаваме топката.

- Как ще коментирате втория гол на Спас Делев срещу Сливен?


- Видя се, че има засада. Аз си го обяснявам така – съдията не е видял, че Шеридан игра с глава. Иначе, ако беше видял, нормално щеше да отмени гола. А вие как бихте коментирали неотсъдената дузпа срещу Нелсън?

- Срещу Сливен направихте някои промени след почивката. Те с мисъл за Черно море ли бяха?

- Не, просто така се наложи. Тогава не съм мислил за Черно море. Сега сме изцяло съсредоточени за този мач и не мислим за неделя. Като мине Черно море, ще мислим за Литекс.

- Видяхте се със собственика Димитър Борисов, какво си казахте?


- Всеки ден е на Армията, следи ремонтите. Близък е до отбора, имаме неговата подкрепа. Прави каквото е възможно за клуба. Какво сме си говорили, ще си остане между нас.

- Този сезон за ЦСКА остана само купата.

- ЦСКА се бори за всички възможни трофеи. При създалата се ситуация обаче реално пред нас е само купата. Ще я гоним, но и продължаваме да играем за победа във всеки мач от първенството.

- След загубата във Варна имаше доста емоции в отбора, доста закани. Може ли да повлияят сега?

- Точно в този мач не трябва да се подхожда емоционално. Така смятам аз и ще се опитам да го втълпя в главите на футболистите. Трябва да подходят спокойно, без емоции, с изчистена глава. Само така ще дойде резултатът. Много често се говори за мотивация, но не виждам защо. Като си в ЦСКА, играеш само за победа, няма друго положение. Това вече са осъзнали повечето футболисти, аз продължавам да им повтарям. Излизаш и биеш, после идва следващият мач, в който пак трябва да излезеш и да биеш. Не може да кажеш: "Отивам да падна". В големите отбори трябва да биеш всеки мач.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация