Първенството пред спиране - само 5 редовни отбора в "А" група

10:32
Първенството пред спиране - само 5 редовни отбора в "А" група
Само 5 отбора в елитната ни група играят легитимно в първенството, довери информиран източник от БФС на "24 часа". От втора дивизия няма нито един.

Според финансовия правилник на централата преди началото на полусезона клубовете са длъжни да внесат съдийските такси в професионалната лига. Това са 3500 лева на мач за елитната ни група и по 1550 - за втора дивизия. Всичко това е надлежно описано.

Преди пролетта това са направили само пет тима. "24 часа" разполага с имената им, но бе помолен да не ги публикува.

До днешния кръг реферите са получавали средствата си от техните. Завъртяха се обаче точно пет кръга и от следващия просто липсват средства.

Останалите отбори заявили, че парите трябва да се удържат от телевизионните права. На 2 април обаче не бяха получени 800 000 лева, които бяха отложени от януари. Тогава отново имаше брожение срещу носителя на правата. На 15 юни пък трябва да дойдат още 1,625 милиона лева.

Положението във втора дивизия е още по-тежко. Там освен съдийски такси се дължат и около 130 хиляди лева за наказания и други санкции.

Вземанията от отборите, които се отказаха преди края на шампионата, пък вече са в графата несъбираеми.

Още утре останалите тимове ще получат писма, с които се приканват да се издължат. В противен случай трябва да има или спиране на първенството или пък сериозни санкции.

Елитната ни група няма проблеми с парите от наказанията, защото те трябва да се чистят на всеки пет кръга, иначе отново са предвидени санкции.

Нарушението поставя в доста деликатна позиция лицензионната комисия на БФС. Фактически 11 тима от елита са със задължения, и то след изтичането на срока от 31 март. Нарушен е и финансовият правилник, което трябва да попречи за вземането на тапия за следващото първенство.

От друга страна обаче, БФС си е взела парите от телевизионните права, а тези на клубовете се бавят.

Ситуацията е тотално объркана, ако и съдиите решат, че повече няма да свирят безплатно.

Последните два кръга във втора дивизия са минали, без реферите да получат парите си, категоричен бе източникът.

Така положението е изключително тежко въпреки жестокия край на първенството в "Б" група. За място в елита на Изток са се захапали Лудогорец и Доростол 2003 Силистра, а на Запад - Ботев Враца и Етър Велико Търново.

Следващия уикенд приключва още един полусезон във втора дивизия и предстои третият. За него отделно ще се тегли жребий в съответствие с класирането на отборите до момента. Шампионатът на Изток обаче ще приключи доста по-бързо, защото се отказаха цели три отбора, докато на Запад е само един. Почти сигурно обаче няма кой да спре Лудогорец със селекцията за милиони, която бе направена през последните месеци.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

aa1
04.04.2011 21:28

Според мен тези пет отбора е хубаво да се опитат да се включат в някое чуждо първенство(в Сърбия, Гърция, Турция или Македония) докато всичко в България се оправи, да се спре малко футбола за 2, 3, 5, а ако трябва и 10 години и след това да се гледа нормален, красив и най-вече ЧЕСТЕН футбол.Кардиф например от Уелс играе в Английска лига.Тези неща стават с повечко желание, ако трябва Локо(пд) например(ако са един от тези пет отбора) да отиде в гръцката втора лига, но да играе истински и честен футбол.Аз лично мисля, че това би било добър избор за този велик клуб.Разстоянието от Пловдив до повечето гръцки градове е не повече от 500-600км. *thumb_up*

brickbat
04.04.2011 15:06

по - добре да не го спират, а да го направят аматьорски. Да забранят да играят чужденци и мачовете на националния да се играят някъде другаде, а не в София *thinking*

MeToDueB
04.04.2011 11:34

но все пак не вярвам да го направят .. *sad* А много ми се иска страшно много от все сърце и душа, защото след това ще се подобряват нещата, иначе все така ще са си ..

MeToDueB
04.04.2011 11:32

дано, ако това се случи ще бъда най-щастливия човек, и да се надяваме някога да започнат да правят нещо за футбола в България тия нещастни копелета, дано го спрат футбола за 2-3 години, че да направят план как малко по-малко да изграждат, а не да рушат тъпите фенове и лакомите босове, а и сакатите футболисти

morskija
04.04.2011 11:18

Предлагам следното решение на проблема : -Преди мача съдиите извикват в стаята двамата треньори и питат кой плаща съдийския наряд.След като се изясни проблема възраженията отпадат и абсолютно никой няма да коментира съдииските отсъждания

biancorosso
04.04.2011 09:57

Левски, Литекс, Черноморец Бс., Локомотив Пд., Берое.

goshettu
04.04.2011 09:51

Най-добре да го спрат . То това не е футбол ! пък и нямаме пари за стадиони и ваобще по-добре да има само до Юноши (18г.) и от там нататъка който е футболист да отива да се доказва! То с купени и продадени мачове как ще се разбере кой е най-добрия отбор в А или Б група ! Успех дано някога се поправим :Х !!! *thumb_up* *beer*