Лил продължава похода си към титлата във Франция

09:50
Лил продължава похода си към титлата във Франция
Отборът на Лил взе лесна победа над Каен с 3:1, за да продължи похода си към титлата в Лига 1, докато конкурентите Рен и Пари Сент Жермен направиха нулеви равенства у дома.

Момчетата на Руди Гарсия вече имат седем точки преднина пред втория Марсилия, който днес играе като гост на Ланс. Бившите седемкратни шампиони Лион пък са четвърти преди визитата си на Ница. Независимо от липсата на контузения Адил Рами, Лил не показа слабост и продължи да се бори за първа титла от 1954 година насам. Йоан Кабайе пропусна дузпа за тима от Северна Франция в началото, но се реваншира с отлично центриране от корнер, след което Чеджу откри резултата. Белгиецът Еден Азар удвои в 61-та минута, а голмайсторът на лигата Муса Соу заби 20-ия си гол за сезона 12 минути преди края. Юсеф Ел Араби върна едно попадение пет минути преди края, но за повече борещите се за оцеляване Каен нямаха сили.

Следващият мач на Лил е с Монако, които победиха с 2:0 Арл-Авиньо.

Рен пък не успя да превъзмогне липсата на контузените си играчи и направи само 0:0 с Оксер. Все пак бившият тим на Георги Иванов остава трети. Оксер са 17-ти. ПСЖ също загуби скорост след 0:0 с Лориен. Така парижани останаха на пето място, на 12 точки от Лил и 5 от Рен. Полицията направи доста арести на двубоя на ПСЖ, като трима души бяха задържани за хулиганство, а четирима други за проблеми, свързани с наркотици. Останалите бяха освободени след разпит.

Бордо излезе шести след 0:0 с Нанси, които са 12-ти. Ситуацията пък остава сложна за Брест, който падна с 1:2 от Сошо, записвайки четвърта поредна загуба. Монпели пък надви с 1:0 Тулуза, за да запази шансове за място в Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация