Канят Матеус за лидер на партия

11:22
Канят Матеус за лидер на партия
Националният селекционер Лотар Матеус бе изненадващо намесен в германската политика от сайта на списанието GQ. Според информация в него световният и европейски шампион е готвен за временен лидер на Партията на свободните демократи.

Тя е коалиционен партньор в сегашното правителство на Германия и разполага с 15 процента от местата в Бундестима - 92.

Матеус е имал тайна среща с младите функционери в партията - Кристиан Линднер, неин генерален секретар, на 32 г., Данниел Бар (34) и Филип Рьослер (38). Те били недоволни от лидера си Гуидо Вестервеле, външен министър на Германия.

Идеята им била да организират пуч срещу него. И тримата са потенциални негови заместници. Заради младостта си обаче те предпочитали първо да заложат на временен вариант. Именно за такъв е канен Матеус.

“Принципно мога да си представя всичко и съм отворен към нови неща. Реформата на закона за развода пък би ми легнала на сърцето”, е интересният коментар на женения 4 пъти треньор на България.

В същото време наставникът на “Литекс” Любо Пенев продължи с атаките към него. Вчера пред “Дарик” той обвини в лъжа националния селекционер.

“Преди контролата със Сърбия двама от повиканите футболисти са с контузии и Матеус ме помоли да му дам по спешност играчи на “Литекс” (б.р. - Николай Бодуров и Христо Янев). Единият е претоварен, а другият с контузия. Единственото ми изискване бе да играят определени минути. Матеус ми обещава. И какво става? Играят почти целия мач”, обяви Любо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация