Любо Пенев: Матеус почва леко да ме дразни

14:52
Любо Пенев: Матеус почва леко да ме дразни
Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев изрази недоволство от факта, че Николай Бодуров бе повикан в националния отбор на България, но не взе участие в двата мача на тима.

Пенев говори по актуални въпроси на седмичната си пресконференция в Ловеч:


- Г-н Пенев, как се отрази на Литекс паузата в първенството?

- Добре. Не се е случило нищо ненормално. Аз не обичам да почивам, но все пак и националният отбор трябва да играе. Има официални дати за това. Всичко в Литекс е ок. Вече тренираме заедно. Към отбора се присъединиха и младежките национали, и тези от представителния тим. Обстановката е отлична.

- В какво състояние са националите и имате ли кадрови проблеми преди мача с Академик?

- Всички национали са добре. Едните се прибраха по-рано. Утре пътуваме за София. Футболистите са в добро състояние с оглед на това, че Занев игра и в двата мача на националния отбор, Янев излезе само в Кипър, а Бодуров пък въобще не взе участие. Той бе единственият футболист, който не игра в една контрола. За мен е редно всички повикани да вземат участие. Моето мнение е, че след като каниш толкова хора на лагер-сбор те трябва да играят. Защото футболистите все още не са във ваканция, за да се разхождат по курортите в Кипър. С това това искам да изпратя едно послание на националния селекционер. Подобно нещо не се случва за първи път. И леко започва да ме дразни. Ще изчакам отговора и ще допълня други неща. В смисъл отговорът, който реши да даде. Ще върна малко лентата назад. Нямам нищо против да взема и разполага с играчи, които прецени. Според мен не е лошо, дори бих казал задължително, освен да изграждаме личната визитка, да изграждаме и тази на националния отбор. Спирам дотук.

- На всички е ясно, че в мислите на играчите и ръководството са мачовете с Левски и ЦСКА следващата седмица. Това може ли да доведе до подценяване на Академик?


- В никакъв случай. В нашите мисли, както на ръководството, така и на футболистите, са насочени в този цикъл от девет дни. В този период трябва да изиграем девет мача. Това е един вид европейска програма. Момчетата са подготвени и ще издържат тези изпитания.

- Това означава ли, че няма да пестите футболисти срещу Академик заради двубоите с Левски и ЦСКА ?


- Мога да кажа веднага , че единственият, който няма да бъде в групата срещу Академик, ще е Николай Бодуров. Ще го оставя 2-3 дни, за да натрупа игрова практика, защото две седмици бе на лагер и няма една минута. Нека потренира малко, за да влезе в ритъм за следващия мач.

- На сто процента ли са готови тези, които се възстановяваха от контузии?

- Всички контузени са по-добре. Важното в случая е, че те цяла седмица тренират с наравно с останалите.

- Все пак някакви притеснения преди сблъсъка с Академик имате ли?

- Току що изгледах запис с материали от мачове на Академик. Не крия и искам на всички да е ясно, че Литекс отива в София, за да се представи и да спечели трите точки.

- В контролата с Лудогорец използвахте доста млади футболисти. Ще продължите ли тази тенденция и в официалните мачове?

- Винаги ще изпробвам футболисти. Особено от школата. Защото реално те са следващия отбор. Искам да се запозная с качествата на максимален брой играчи. В крайна сметка приятелските мачове са за това. Аз не търся резултат в контролите, а искам да видя как ще се представят момчетата. И дали в утрешния ден те ще бъдат готови заместници на тези, които играят в момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

FLY_I
31.03.2011 20:31

9 мача за 9 дена ,кажи ми после ,че не зобят *lol* *lol*

juventino21
31.03.2011 18:20

В нашите мисли, както на ръководството, така и на футболистите, са насочени в този цикъл от девет дни. В този период трябва да изиграем девет мача. - Истински олимпиици са тези момчета.......... *joking*