Адвокатът на ЦСКА: Дължим пари на държавата, не на Лечков

08:59
Адвокатът на ЦСКА: Дължим пари на държавата, не на Лечков
Юристът на ЦСКА Радослав Василев обясни пред „Тема Спорт" защо клубът не е застрашен от отнемане на лиценз за следващото първенство, както заплашва Йордан Лечков. Президентът на Сливен твърди, че трябва да получи 420 хиляди лева до края на днешния ден. Василев е категоричен, че тази сума няма да бъде преведена на Сливен, а на държавата заради дълг на Лечков.

ЦСКА продължава да дължи пари за трансферите на четиримата футболисти от Сливен, но не на техния предишен клуб и Йордан Лечков. Това наше задължение е вече под запор. На 14 декември миналата година дойде запорно съобщение, като трето задължени лице, от частния съдия - изпълнител Милен Бъзински. Футболистът Васил Велев е осъдил Сливен за повече от 20 хиляди лева и си е извадил изпълнителен лист за това. Според правилата на ГПК е възможен запор за задълженията ни към Сливен и той е извършен. Въпреки това изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков преведе известна сума пари на Сливен и бе глобен с 1200 лева, защото е противозаконно".

„На 17 януари тази година дойде второто запорно съобщение, чрез което бяхме уведомени, че Лечков дължи 496 539 лева на държавата – ДОД и осигуровки. Дългът на ЦСКА към Сливен е приблизително същият. След като получихме това известие, нещата вече влязоха в ръцете на частен съдия - изпълнител, на когото трябва да плащаме".

„Ако платим парите на Йордан Лечков, после ще трябва да ги изплатим и на държавата и излиза, че ЦСКА трябва да извади двойно повече пари без причина. Лечков продължава да плаши клуба с отнемане на лиценз, въпреки че това просто няма как да се случи. Не ни трябва бележката на Лечков за лиценза. Да, все още не сме погасили цялата сума, която дължим, но тя вече е към държавата. И крайният срок за погасяване не е 31 март", заяви юристът на ЦСКА Радослав Василев – Руди.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация