Матеус настоява за контрола преди сблъсъка с Черна гора

08:53
Матеус настоява за контрола преди сблъсъка с Черна гора
БФС търси дата за контрола в края на май, която да предхожда гостуването ни на Черна гора на 4 юни. Това е поискал Лотар Матеус след победата над Кипър с 1:0 онзи ден. Най-вероятно ще бъде намерен тим около България, като много вероятно това да е Румъния или Македония. Една победа в Подгорица срещу изненадващия лидер в групата ни за евроквалификациите може да върне малко от самочувствието на националите.

Нашите показаха доста прилична игра срещу Кипър и така изтриха поне малко срама от онова 1:4, което отнесохме в световните квалификации под ръководството на Станимир Стоилов.

Мачът бе под номер 89 за голмайстора Мартин Петров, който в следващата среща ще направи 90 и вече е в топ 4 по този параграф в историята. Капитанът Стилиян Петров пък вече е със 101 и муостава още 1 до рекорда на президента на БФС Борислав Михайлов. Това може да стане в контролата през май. Матеус събира отбора на сбор след края на шампионата.

Николай Михайлов пък се включи в благотворителна акция за спасяването на дете, като предостави свой екип от "Твенте". Вратарят не игра срещу Кипър, а на негово място бе Владислав Стоянов от молдовския "Шериф".

" България вече не е жалкият отбор, който бихме с 4:1 преди две години. Оказа се, че за възхода на един отбор е необходим амбициозен треньор като Матеус. Ние играхме зле и е време да вземем пример и да помислим за треньорска смяна", пише кипърската преса.

Нашите бяха подкрепяни от мощна агитка, която доста надвишаваше привържениците на домакините.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация