Звездният отбор на Каменица ФЕНкупа срещу националите от САЩ'94

17:02
Звездният отбор на Каменица ФЕНкупа срещу националите от САЩ'94
На пресконференция на спортен комплекс "Царско Село" за 9-та поредна година бе поставено началото на най-голямото футболно първенство за аматьори в България - Каменица ФЕНкупа 2011.

Стартът на турнира обявиха селекционерът на златните български момчета от Световното в САЩ'94 - Димитър Пенев, футболната легенда - Йордан Лечков, олимпийският шампион и председател на БОК - Стефка Костадинова, изпълнителният директор на Каменица АД - Драган Радивоевич и мениджърът продажби на Пума България - Валентин Николов. По пътя към Големия финал през септември, Каменица ФЕНкупа поставя нови предизвикателства пред футболните фенове. "Каменица, първата бира на България, която вече 130 години обединява мъжете, ще събере 8 от най-ярките таланти на турнира в ЗВЕЗДНИЯ ОТБОР НА КАМЕНИЦА и ще надмине най-смелите им мечти, като ги изправи срещу 8 от златните момчета от САЩ'94.", обяви генералният директор на Каменица АД Драган Радивоевич.

Звездният тим ще бъде селектиран лично от oткривателя на български футболни звезди Димитър Пенев и негов екип от скаути. Сред тях са имената на Георги Велинов, Живко Господинов, Златко Янков, Георги Славков, Ивайло Андонов, Петко Петков и други. Воден от брилянтния футболен стратег Димитър Пенев, Звездният отбор на Каменица ще има тежката мисия да победи отбора-шедьовър от '94-та година. Негов капитан ще бъде Йордан Лечков, който ще има задачата да събере част от легендарните си съотборници. Зрелищният мач ще се проведе в началото на юли.

Димитър Пенев, Йордан Лечков, Стефка Костадинова и Драган Радивоевич подписаха топката на Каменица ФЕНкупа'11. Тя ще обиколи всички градове, в които ще се проведе турнира, за да събере автографите на легендарни футболни звезди, включително и на златните момчета от САЩ'94. През юли ще бъде връчена на Звездния отбор на Каменица като специален трофей от първенството. Голямата награда е още едно основание Каменица ФЕНкупа да бъде обявен за Турнира на годината и афиширан като първенството, което сбъдва мечти. Тази година победителят ще има честта да се окичи със званието "Национален шампион на Каменица ФЕНкупа" и правото да избере сам любим отбор от Европа, чиито мач да гледа на живо. Както винаги, Каменица ще подари екскурзия до избраната дестинация и билети за бленувания мач.

Каменица ФЕНкупа 2011 е призната за едно от най-престижните събития в спортния календар на България. На пресконференцията по повод старта на турнира, председателят на БОК - Стефка Костадинова връчи грамота, която отличи Каменица АД за свой официален партньор в развитието на българския спорт, чрез провеждането на най-големия в България турнир по футбол за аматьори.

Всички отбори на полуфиналните срещи на турнира ще играят с екипи на престижната марка Пума. Класиралите се за Големия финал ще се борят за титлата в изцяло професионални екипи, отново осигурени от партньора на турнира. Каменица ФЕНкупа традиционно събира по стадионите хиляди фенове. През изминалата 2010 година 18 000 играча взеха участие - с 2 700 повече от предходната 2009. Те се състезаваха в 2 000 отбора от 28 града, в реална футболна обстановка, на истински терени, с професионални съдии и екипировка.

Големият финал ще протече във формат, сходен с миналогодишния – отборите, завършили на първо и второ място от всеки полуфинален кръг, се класират за финала през септември, за да се борят за голямата награда.

Заедно с турнира, стартира и регистрацията за участие, базирана изцяло на сайта www.kamenitzafanclub.com. Там феновете ще открият футболни новини, актуална информация за турнира и всичко свързано с него, а чрез фен страницата във Facebook участниците ще могат да създадат профил на своите отбори и да обменят снимки от турнира в реално време. Първите квалификационните мачове стартират в Плевен на 4 април

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация