Вадят Босна и Херцеговина от всички международни състезания

16:52
Вадят Босна и Херцеговина от всички международни състезания
ФИФА и УЕФА налагат от 1 април забрана на Босна и Херцеговина да участва в международни мачове, след като членовете на местния футболен съюз гласуваха срещу предложението на футболните централи за обединяване на федерацията под ръководството на един президент.

Двете международни централи разпоредиха да се направи реформа във футболния съюз на страната, като вместо да има трима ръководители на етнически принцип, да се избере един президент. Федерацията на Босна и Херцеговина се състои от трима президенти - сърбин, хърватин и етнически мюсюлманин, откакто страната се раздели на два етнически района през 1995 година след войната в Босна. Федерацията отказа да изпълни нарежданията на ФИФА и миналата седмица получи последно предупреждение да преосмисли действията си и последиците от тях.

"Босна получава автоматично наказание, което влиза в сила от 1 април, ако до тогава не бъдат взети необходимите мерки от страна на местното футболно ръководство", заяви генералният секретар Джани Инфантино.

Босненската федерация събра конгрес днес, за да гласува предложението на ФИФА, но реноваторите бяха победени с 28 на 22 гласа в полза на "триумвирата". В момента Босна е на четвърто място в своята група "D" за квалификациите за Евро 2012.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация