Интер на 1/2-финал за Купата след успех над Рома

23:45
Интер на 1/2-финал за Купата след успех над Рома
Отборът на Интер се класира за 1/2-финалите в турнира за Купата на Италия след като се наложи като домакин над Рома с 2:1 на стадион "Сан Сиро" в Милано.

Срещата бе изпълнена с многобройни пропуски пред двете врати и красиви отигравания. Резултатът в мача откриха домакините в 10-а минута след грешка в защитата на Рома, от която се възползва бразилецът Адриано Лейте Рибейро. Ударът му с левия крак се оказа неспасяем за стража на гостите и даде преднина на Интер, която се запази до почивката.

През второто полувреме гостите от Рим натиснаха своя противник и логично се стигна до гол в тяхна полза. Прекрасен пробив на Матео Бриги от дясно на вратата на Франческо Толдо, завърши с остро подаване в пеналта, където Родриго Тадей се оказа най-съобразителен и с прекрасен удар възстанови равенството. Само минута по-късно, момчетата на Моуриньо отново ликуваха след като грешка в защитата на Рома при статично положение, което доведе до удар с глава на Валтер Самуел. Вратарят реагира подобавощо, но добавката на Златан Ибрахимович се оказа непосилна за стража и защитата.

В 1/2-финала за Купата на Италия Интер ще има за противник отборът на Сампдория.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

soulsurvivor
22.01.2009 12:39

няма ли да кажете нещо за засадата при гола на грозния швед