Хицфелд: Мачът срещу Матеус и България ще бъде много специален

12:48
Хицфелд: Мачът срещу Матеус и България ще бъде много специален
Селекционерът на Швейцария Отмар Хицфелд заяви, че двубоят срещу бившия му възпитаник в Байерн Мюнхен и сегашен наставник на България Лотар Матеус ще бъде специален заради връзката между двамата.

България и Швейцария излизат един срещу друг утре в решаваща за бъдещето и на двата тима евроквалификация. Срещата ще се играе на Националния стадион "Васил Левски", а мачът е специален за легендарния бивш наставник на Байерн, който е един от тримата треньори, печелили Шампионската лига с два различни отбора - баварците и Борусия Дортмунд.

Матеус игра две години под ръководството Хицфелд в баварския колос.

"Мачът срещу Матеус и България ще бъде специален. Сега и той е треньор и определено има връзка между нас. Този мач е от жизненоважно значение и за двата отбора", започна легендарният специалист.

" Швейцария винаги е доказвала, че когато е опряна до стената, е най-силна. Показахме това и срещу Уелс. Затова имаме необходимата твърдост за утрешния мач", продължи Хицфелд.

Запитан колко важен е този мач за кариерата му, той отговори: "Всеки мач е в кариерата ми е важен. Не искам да пропускам нито един".

Димитър Бербатов се отказа преди година от националния тим, Мартин Петров е наказан, а Валери Божинов извън форма, заради което не получи и повиквателна за двубоя. Хицфелд обаче не иска да подценява българите. " България е много силен тим. Вратарят Михайлов е много добър футболист. Защитата е компактна във всеки свой вариант. Стилиян Петров пък е страхотен плеймейкър. Показа това срещу Швейцария, а и вече има почти 100 мача за националния тим. Отсъствието на Мартин Петров наистина е удар за България, но те имат достатъчно играчи, които да го заменят", заяви тактикът.

За финал той разкри, че Лотар Матеус има леко предимство пред него преди двубоя. "Матеус има леко предимство, тъй като той ме познава като треньор, но аз него не. Познавам го само като играч. Смятам обаче, че играчите ни трябва да играят добре и да се раздадат докрай", завърши Хицфелд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jahatam
25.03.2011 17:23

не ми се мисли - ще ни бият , както се казва , "като маче у дирек" *smile*