Балъков: Преговарях 2 пъти с БФС

08:27
Балъков: Преговарях 2 пъти с БФС
Красимир Балъков признава в интервю за щвейцарското издание "20 минути" преди европейската квалификация в събота, че е водил разговори с БФС за поста национален селекционер на България, информира "24 часа".

"Два пъти преговарях с БФС. Но някак си се разминавахме. По-рано това не бе тема за мен, тъй като мисля, че един треньор първо трябва да се докаже в ежедневната работа с един отбор, преди да поеме национален тим. Лотар е добър треньор и в момента правилният за България. Той обаче също ще е зависим от резултатите", споделя доскорошният наставник на Черноморец Бургас.

Преди да пристигне в Бургас, героят от световното в САЩ през 1994 г. води швейцарските Грасхопърс и Санкт Гален. В интервюто Бала дава оценка на българското първенство.

"Преустройството в страната върви бавно дори след влизането в ЕС. В клубовете има малко пари за развитие на детско-юношеските школи. Няма средства и за привличане на качествени чужденци. Това се забелязва в липсата на конкуренция, което пък понижава нивото на лигата. Като е слаба, тя не произвежда силни футболисти. Мисля обаче, че от година на година нещата вървят към по-добро. Медиите се занимават много с корупцията, но бих казал, че правят от мухата слон”, обяснява Краси.

Според него в събота отборите ще са преди всичко предпазливи в защита, защото и за двата загуба означава краят на надеждите.

"Ако някой има малко предимство, това са швейцарците. Поне на хартия те имат играчи в по-добри лиги и клубове. Нашият отбор обаче е млад и се отличава с дисциплина, влагане и борбен дух. Бих казал, че Швейцария не пристига в София като ясен фаворит", казва още Балъков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nasko72
26.03.2011 02:16

ти къде индивидуално се доказа а?в аматьорите от черноморец ли?натирихате като мръсно коте а сигурно и 50 000 евро заплата си искал затова несте се разбрали *lol* пий една ракийка(уйски) и гледай как ни пълнят кошницата швейцарците дудук такъв *beer*

bozhkov83
25.03.2011 15:32

Ше ги изядем тия Швейцарски сиренца веее *party*