Хаос в Примера, ще играят 30-я кръг след края на първенството

09:53
Хаос в Примера, ще играят 30-я кръг след края на първенството
Следващият кръг на Примера дивисион бе отложен заради продължаващия спор около телевизионните права за испанското първенство.

В официално изявление Испанската лига заяви, че "липсва прогрес" в преговорите за разрешаването на проблема, в когото участва и правителството на страната.

"Бордът на Футболната лига бе информиран късно във вторник, че няма прогрес в преговорите между лигата, правителството, министерството на спорта и парламентарни групи", пише в изявлението на босовете на Ла Лига.

"Затова лигата реши да запази решението, взето на последната Генерална асамблея, да бъде отложен кръга на 3 април докато не бъде постигнат напредък в преговорите", заявиха от Футболната лига.

Мачовете ще бъдат изиграни на 12 юни, три седмици след предполагаемия край на първенството.

Испанските клубове желаят да се промени закона, според който поне един мач на кръг трябва да се предава свободно по телевизията. Отлагането на мачовете ще засегне Примера и Сегунда Дивисон, въпреки че не всички отбори подкрепят решението, а според слуховете в Испания, някои от тимовете, които искат да играят двубоите си, може и да започнат съдебни дела.

Според "Марка", Севиля, Виляреал, Атлетик Билбао, Реал Сосиедад, Еспаньол и Сарагоса са поискали от съда в Мадрид кръга да се състои.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Barca_fen112
24.03.2011 15:11

В Испания проблема е доста подобен на този и при нас а именно разпределянето на пари от тв правата , в които Реал и Барса обират почти всичко а за другите остават само стотинките ... Хубаво е ,че ще се стигне до това отменяне на двубоите та ще се вземат мерки .. За Барса това е повече от добра новина и лично аз съм много доволен от това решение.