Матеус: Дано още дълго водя България

09:12
Матеус: Дано още дълго водя България
"Надявам се още дълги години да водя България, но това зависи от резултатите." С тези думи селекционерът Лотар Матеус започна изказването си в страстната си седмица преди евроквалифкацията срещу Швейцария, която ще завърши с контрола в Кипър, информира вестник "Труд".

"Много се изписа дали ще бъда треньор на друг отбор, но не преговарям с федерации и клубове - заяви германската легенда. - Всеки футболист, който е в лагера, усеща важността на мача. Всичко е възможно. Въпреки загубите от Англия и Черна гора на старта не сме изпуснали шансовете за класирането си. Трябва да знаем обаче, че сме аутсайдери в борбата за първите две места. Не бива да си позволяваме ново поражение. Ще използвам следващите 3-4 дни за максимално полезна подготовка. За един треньор е много хубаво да има повече от 48 часа, за да може да разговаря с играчите. Този двубой е като финал и за България, и за Швейцария. Играем у дома и трябва да намерим пътя към победата. Няма по-подходящ мач за феновете, които чакам да дойдат и да ни подкрепят. Не знам как ще ги убедя. Може би ще попитам Христо Стоичков... Ще доведа и Борислав Михайлов като подарък за гласовете, които получи за нов член на Изпълкома. Шегата настрана... Имаме нужда от подкрепата на всеки фен. Станислав Ангелов и Благой Георгиев ще могат да тренират пълноценно от утре."

"Швейцарците имат футболисти, на които не могат да разчитат, но всички, с които разполагат, бяха титуляри в последните мачове за клубовете си. Ако аз бях журналист, щях да попитам за липсата на Мартин Петров в отбора. На нас ни липсва и Чавдар Янков. Няма да назова кой ще замени Мартин, имам няколко опции. За рождения ми ден Отмар Хицфелд не ми пожела да победя Швейцария, но ми пожела много успехи. Както аз се радвам за мача, така и той. Разбира се, щеше да е по-хубаво да играем един срещу друг на европейското. Синът ми ще дойде на мача и ще вика за България. Иначе няма да получава джобни..."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notilke
23.03.2011 14:19

Матеусчо вие хубаво имате нужда от подкрепата на всеки фен, но едно да ти е ясно - тука не е ГЕРМАНИЯ.Тук хората са бедни и с тея цени дето ги пуснаха от БФС - 12лв за Сектор "В" се съмнявам да има повече от 10 000 човека.Да бяха по 7-8лв за "В" и по 4-5 за "Б" и "Г" щеше да е друго положението...Сърди се на БФС не на нас *thumb_up*