Официално: Избраха Боби Михайлов за член на Изпълкома на УЕФА!

16:10
Официално: Избраха Боби Михайлов за член на Изпълкома на УЕФА!
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов беше избран за член на Изпълнителния комитет на УЕФА. Бившият вратар на националния ни отбор получи 28 от необходимите 27 гласа, за да влезе в ръководното тяло на Европейската футболна централа.

В конгреса участват представители от 53 национални асоциации членки на УЕФА, които са с право на глас при вземане на решение по различни въпроси от дневния ред.

Освен Борислав Михайлов на първи тур бяха избрани Анхел Мария Вияр (Испания) с 47 гласа, Сенеш Ерзик (Турция) 42, Петер Жилирион (Швейцария) 38 и Григорий Суркис (Украйна) 35 гласа. Изпълнителният комитет е ръководното тяло на европейския футбол и се състои от президента на централата, както от още 15 членове, които биват избирани по време на редовен конгрес на централата.

Мандатът на Изпълкома е четири години, което означава, че през следващите четири години Михайлов ще взима участие във всички най-важни решения по отношение на футбола на Стария континент. По правило, Изпълкомът се събира на всеки два месеца по искане на президента.

Комитетът има кворум при гласуването на решенията от половина, плюс един, включително президента на УЕФА, а ако той отсъства - неговия вицепрезидент. Избирането на Боби Михайлов за член на Изпълкома е исторически успех за българския футбол.

Малко по-рано французинът Мишел Платини бе преизбран за президент на Европейската футболна централа УЕФА.

55-годишният Платини, който нямаше опонент срещу себе си по време на днешното гласуване на Конгреса на УЕФА в Париж, ще изкара втори четиригодишен мандат като ръководител на европейския футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jahatam
23.03.2011 18:57

Bravo на Перуката; Къде ли още пост не взе...Много са ми интересни:като са футболисти"за парите не мислим";като свърши вече,за нула време ги гледаш членове на това ,онова.Жалко че така пропада цялата работа... *thumb_down*

StoyanovKST
22.03.2011 22:35

bradata63 - Аз ти отговарям много бързо!!! С това че помогна малко на Платини да е на-върха! С това че уреди сумати и мачове и с това че е много коромпиран *lol* с кое друго? Той освен да провали Българския футбол, друго не направи!!! Вадете си сами изводите , от сега нататък, какви мачове ще гледаме! От страна на съдийте най-вече! *thumb_up*

bradata63
22.03.2011 21:28

Саъмо да попитам тези които не му завиждат пък и тея дето расъждават трезво,адже ба с какви ръководни и организационни заслуги спечели нащо момче този пост:Член на испълнителния комитет на УЕФА?

venigani
22.03.2011 19:08

anton ветеринарин,нема ли несто и за него в УЕФАТА *thumb_down*

Vylkov
22.03.2011 18:54

егати българите,егати зависта-никога ,ама никога нема се оправим *angry* *thumb_down*

chicken
22.03.2011 16:41

Извода е само един вече не се знае всеки мач дали е нагласен или не. Ама всеки мач!