Мадански: Случилото се в Каварна е изключителна глупост

12:20
Мадански: Случилото се в Каварна е изключителна глупост
Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Михаил Мадански заяви, че бойкотът от страна на отбора на Калиакра Каварна е изключителна глупост.

"Според мен, случилото се в Каварна е изключителна глупост. Аз изключително много уважавам Цонко Цонев, защото той е направил много за футбола, но той не е нито президент на клуба, нито изпълнителен директор, а кмет на града. Отново влязохме в историята с някакво "ноу-хау", но БФС трябва да вземе сериозни мерки", каза Мадански.

Днес младежките национали се събраха пред Националния стадион "Васил Левски", за да заминат в Правец, където ще изкарат тридневен лагер.

В петък отборът играе контрола със Сърбия в Индиджа. "Моето лично настроение е добро, защото напоследък голяма част от футболистите от младежкия отбор играят редовно в клубовете си. Това ми дава основание да смятам, че нещата ще вървят добре. Предпочитам футболистите да играят в "Б" група, отколкото само да носят екипа и да хабят водата в банята в "А" група. Може би е смешно, че при нас като смяна влиза футболист от Брестник, а за Швеция - от Манчестър Сити, но това не е толкова съществено. Моят стремеж е да играем контроли срещу възможно най-силни противници - имахме мачове с Гана и Камерун, сега със Сърбия. Те са европейски шампиони в тази възрастова група. През юни месец ще играем контроли с Гърция и по всяка вероятност с Швейцария и Белгия. През август ще играем с Турция или Македония, а на първи септември посрещаме Холандия в Ловеч", сподели Мадански. Българският национален отбор до 21 години е в една група с Холандия, Австрия, Шотландия и Люксембург в квалификациите за Европейското първенство в Израел през 2013 година. "Групата е много трудна, защото всички отбори са равностойни. Мисля, че имаме всички възможности да се преборим поне за участие на бараж в нашата група. Изключително лоша индикация е, че има малко футболисти от Левски и ЦСКА в националния. Особено сериозен е проблемът с Левски. Единствено Сашо Киров влиза в моите планове, но той е контузен", допълни наставникът на младежите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация