Синът на Матеус стана бг шпионин

09:24
Синът на Матеус стана бг шпионин
Синът на Лотар Матеус - Лорис, шпионира Швейцария. Това разкри селекционерът на България в съвместно интервю с Отмар Хицфелд пред "Зонтагсблик", цитира "7 дни спорт".

Двата отбора играят в събота квалификация за европейското първенство. Лорис е дете на Матеус от втория му брак с Мис Швейцария за 1982 г. Лолита Морена.

- Лотар, синът ви има швейцарски паспорт. За кой отбор ще вика той в събота? - пита репортерът на "Зонтагсблик".

- Лорис със сигурност ще дойде в София. Надявам се да не е с швейцарското знаме и да стиска палци за мен – признава Лотар. – Той е на 18 години и ме снабдява с всякаква информация за швейцарския национален отбор. Лорис е и най-големият фен на Интер, въпреки че минаха 20 години, откакто играх там. Беше на световното в ЮАР, където, естествено, помагаше на Швейцария. Дано сега ми помогне на мен.
Според Лотар победата с 1:0 над Уелс върнала самочувствието на българските национали.

– В последните две години футболът в България бе на дъното. Нямаха никакви успехи, дори паднаха с 1:4 от Кипър. Не само футболът е на дъното, цялата страна е в икономическа криза. Но последната победа с 1:0 над Уелс върна самочувствието на играчите. Хората отново вярват на националния отбор. Но футболистите от преди 10-15 години вече ги няма.

Според Хицфелд атакуващата игра на България ще му помогне да спечели мача.

"Играта на българите ще ни помогне да разкрием силните си страни. Ние можем много бързо да превключваме от защита към нападение. Лотар със сигурност ще опита да ни притисне, но ние сме опасни на контри", предупреждава Хицфелд.

Вчера швейцарската преса разкри, че халфът на Базел Ксердан Шакири може да пропусне мача. Той е разтегнал мускул и според лекарите е аут за 10 дни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация