Капело официално върна лентата на Джон Тери

12:08
Капело официално върна лентата на Джон Тери
Селекционерът на Англия Фабио Капело възстанови Джон Тери като постоянен капитан на тима за трети път, след като заяви, че бранителят на Челси се е поучил от грешките си извън терена.

Тери загуби лентата преди 13 месеца, след като стана ясно, че е имал връзка с бившата приятелка на съотборника му в националния отбор Уейн Бридж. Капело заяви днес на пресконференция на стадион "Уембли", че Тери ще замени Рио Фърдинанд като капитан. Решението влиза в сила от евроквалификацията срещу Уелс следващата събота.

Първоначално Тери бе определен за капитан на Англия от Стив Макларън през 2006 година и след това Капело му върна ролята, след като експериментира с няколко играчи в тази позиция. Той свали лентата от ръката на бранителя заради гореспоменатата афера. Според италианеца обаче, Тери си е изтърпял наказанието. Капело нарече защитника "най-голямата личност" в съблекалнята на тима и "лидер".

"Реших отново Джон Тери да е капитан (срещу Уелс), защото след мача в Копенхаген, не ми хареса начина, по който се подаваше лентата от играч на играч. Казах, че ще взема решението си в деня преди мача с Уелс защото исках да говоря с играчите, да говоря с Джон Тери", сподели Капело.

"Знаех и, че Рио Фърдинанд и Стивън Джерард са контузени. Но реших, че Джон Тери, след една година наказание, отново ще бъде титулярният капитан на Англия.Той бе първият ми избор, когато търсех капитан. Джон, дори когато бе без лентата, бе истински лидер на терена, лидер в съблекалнята. Бе много добър във всеки мач. Впечатлен съм от него през последните 12 месеца. Според мен не е риск да направя Тери отново капитан. Той разбра грешката си и се поучи нея", добави Капело.

Фърдинанд се връща на предишната си роля като вицекапитан, но според английските медии е дълбоко разочарован и шокиран от понижението си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация