Лечков: Жалко за футбола, не сме мишоци

10:24
Лечков: Жалко за футбола, не сме мишоци
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков смята, че случилото се на мача Калиакра Каварна - Левски показва докъде ни е стигнал футболът.

"Това е показателно, че не наблягаме на футбола. Всеки иска да става известен на гърба на футбола, но това не е начинът – каза Лечков. - Аз критикувам, но винаги се старая да е конструктивно."

Той продължи:
"Кое да се дискутира?! И аз съм реагирал разпалено, бил съм недоволен, но не е това начинът. Губи футболът. Четох, че някой ни е нарекъл мишоци. Това е жалко. Немалко хора са дали за футбола в България, а други, които са отскоро във футбола, жонглират с Цар Футбол. Нека веднъж завинаги създадем правила и да ги спазваме. Ние имаме нелоши закони, но не ги спазваме. Свалям шапка на всеки, който помага на спорта, в това число и Цонко Цонев. Но не мисля, че това е начинът. Предизборна година е, може да се подготвя за кампания, но това няма никакво основание към футбола. Няма как по такъв начин да се диктува на друг мач кой съдия ще свири нито в Англия, нито в Испания. Има хора, от 20 години във футбола, като Гигов, и не са си позволявали такива своеволия. Не виждам защо трябва да се събираме по този казус. Може още утре да се съберем, никакъв проблем още утре да свикам изпълком, но не виждам проблем. Това е несериозно, дори фактът, че толкова много време говоря за него, пак е реклама."

Лечков спомена и за нулева година във футбола, ако нещата продължат по този начин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация