Лил остана на върха в Лига 1

09:57
Лил остана на върха в Лига 1
Жервиньо вкара един гол и изработи друг за успеха на Лил с 2:1 над Брест, след който тимът от Северна Франция вече има преднина от пет точки на върха в класирането във френската Лига 1.

Лил, които търсят първа титла от 1954 година, успяха да обърнат двубоя, след като Беноа Лейсомие бе открил резултата и да запишат 55 точки след 28 изиграни мача. Освен Жервиньо, точен за домакините бе и Муса Соу, който заби 19-ия си гол за сезона.
Олимпик Лион пък не успя да победи Рен и да измести противника си от второто място след равенство 1:1. Рикошет в Гомис след удар на Лопес откри резултата в полза на Лион и домакините виждаха успеха, след като играчът на гостите Виктор Монтано бе изгонен за удар по противник. Рен обаче не се предаде и Кевин Катерин изравни три минути преди края след гол с глава.

Рен остава втори с 50 точки, на точка ред третия Лион. Марсилия, които са четвърти, могат да излязат на втората позиция, ако днес победят ПСЖ. Опашкарите Оксер и Ланс запазиха надежди за оцеляване след победи съответно над Сошо с 2:0 и Монпелие с 4:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация