Матеус не е разведен?

09:52
Матеус не е разведен?
Четвъртият брак на Лотар Матеус продължава да му носи ядове. Треньорът на българския национален отбор се разведе с украинката Лиляна на 2 февруари в австрийския град Залцбург.

Изведнъж се оказа обаче, че официалната раздяла между двамата германски граждани може да е невалидна именно защото е станала факт там.

“Адвокатът на моите родители направи проверка на документите със свой австрийски колега. Той установи, че не всичко е наред. Възможно е това да създаде проблеми на мен и, разбира се, на Лотар, ако някой от нас иска да сключи брак отново”, обяви 23-годишната Лиляна пред вестник “Тагесцайтунг”.

“Австрийски съд няма правомощията да раздели двамата”, отсече нейният адвокат Ото Урбан. Според законите на ЕС съд в дадена държава може да разведе съпруг и съпруга само ако поне единият от двамата е неин гражданин. Другият вариант е пак поне единият да е живял в дадената страна минимум половин година.

Матеус е приложил свой адрес в Залцбург в молбата си за развода. Оказва се обаче, че на него има офиси. “Със сигурност господин Матеус не е живял на този адрес. Поне не по време на брака с клиентката ми”, казва още адвокат Урбан. Интересното е, че той пратил молба проверка до окръжния съд, разделил Лотар и Лиляна, още на 16 февруари.

“Щастлива съм, че адвокатите ми уреждат нещата, защото не бих искала да се занимавам с тази тема”, заяви с чаровна усмивка Лиляна пред телевизия RTL.

Според “Тагесцайтунг”, въпреки че не е подписала брачен договор с Матеус, тя е получила петцифрено обезщетение за развода и автомобил. Освен това треньорът на България се задължил да плаща студентските такси на Лили, ако се запише да учи. Чака се резултатът от проверката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация