Наказаха фенове на Тотнъм да не гледат мачове три години

20:59
Наказаха фенове на Тотнъм да не гледат мачове три години
Четирима привърженици на лондонския Тотнъм, които се признаха за виновни, че са обиждали Сол Кембъл на расова основа по време на мача с Портсмут, бяха наказани да не посещават футболни мачове през следващите три години.

Останалите седем пледираха "невинни", когато случаят с мача на "Фратън парк", който се игра на 28 септември, влезе днес в съда в Портсмут. Бившият английски национал бе намразен от всички на "Уайт Харт Лейн", когато преди седем години напусна и премина в "кръвния враг" Арсенал. Съдия Сузан Уодъл заяви днес пред четиримата, които се признаха за виновни:

"На стадиона имаше семейства, имаше много малки деца. Ние освен това чухме за тези неща от свидетели, които казаха, че поведението ви е било отвратително и срамно. Няма спор, че вие сте част от обществото, но в този мач сте действали като животни, като стадо. Това беше репетирано, всеки знаеше думите, това не е нещо, което просто се е случило. Дали господин Кембъл е бил обиден или не, обществото намира тези неща за обидни, както и самият съд. Всеки, който действа по този начин от сега нататък, ще срещне цялата строгост на съда."

Четиримата бяха глобени и с по 370 паунда, а освен това трябва да заплатят по 120 паунда съдебни разходи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация