Байерн с трудна, но 12-а поредна победа над Фрайбург

18:26
Байерн с трудна, но 12-а поредна победа над Фрайбург
Отборът на Фрайбург загуби като домакин от гранда Байерн Мюнхен с 1:2 в един от най-интересните сблъсъци от 27-ия кръг в германската Бундеслига. Победата за баварците бе 12-а поредна срещу този съперник, но тя не дойде никак леко.

Срещата започна много добре за гостите, които поведоха в резултата още в 9-ата минута. Тогава Барт фаулира Томас Мюлер по лявото крило на атаката на баварците. Последва центриране от пряк свободен удар на Рибери и над всички в наказателното поле на Фрайбург скочи Марио Гомес, който от 10 метра прати кълбото в десния ъгъл за 0:1.

Постепенно домакините взеха инициативата и бяха близо до изравняване в 14-ата минута, когато Макиади стигна пръв до топката след хитър пас зад неориентираната защита на баварците и вратарят Томас Крафт бе принуден да го фаулира, а съдията Петер Гагелман отсъди дузпа. От бялата точка обаче голмайсторът на Фрайбург Папис Демба Сисе би слабо и Крафт улови топката. Три минути по-късно обаче стражът на гостите нямаше какво да направи, след като бранителите пред него отново сгрешиха фатално при слаб пас с глава на Бастианс и овладелият топката Папис Демба Сисе отблизо изравни за 1:1.

В 26-ата минута след изпълнение на непряк свободен удар от Макиади топката рикошира в играч от стената на Байерн и мина опасно близо покрай вратата. Четири минути по-късно Луис Ван Гаал извърши принудителна смяна и на мястото на една от звездите на баварците Ариен Робен в игра влезе Хамит Алтинтоп.

В 36-ата минута Фрайбург можеше и да поведе в резултата, след като първо нацели страничната греда, а след това и Макиади от 3 метра пропусна да реализира. До края на полувремето домакините продължиха да бъдат по-активни, но до нови попадения не се стигна и двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:1.

След почивката в първите минути баварците взеха инициативата, но до голови положения така и не се стигна. В 58-ата минута домакините изненадващо можеха да поведат, но Макиади от пет метра опъна мрежата от външната страна на мрежата.

В 68-ата минута баварците можеха да си вкарат автогол, след като при опит да изчисти топката Ван Буйтен уцели тялото на Даниел Пранич и топката опасно се върна към вратата на Томас Крафт, който обаче с котешка пъргавина предотврати попадение. Три минути по-късно в игра за гостите се появи и Мирослав Клозе, с който бяха свързани последните им надежди за гол. Нападателят бе на път да се превърне в герой за Байерн, но ударът му отблизо в 83-ата минута бе изчистен малко пред голлинията от бранител на Фрайбург.

Две минути преди края натискът на баварците даде резултат, след като прецизен удар на Франк Рибери от около 22 метра влезе неспасяемо във вратата на Оливер Бауман за крайното 1:2.

След успеха си баварците запазиха четвъртата си позиция във временното класиране с актив от 48 точки, докато Фрайбург се смъкна на осмо място с 37 пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mincho97
19.03.2011 19:13

Байерн 1 мач бият 3 мача падат. Такъв отбор не може да бъде шампион.