Любослав Пенев: Не разчитам само на един играч

15:37
Любослав Пенев: Не разчитам само на един играч
Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев заяви преди мача с Локомотив Пловдив в неделя, че има достатъчно играчи, които да заместят наказания Дока.

- Г-н Пенев, как се отрази истерията около Дока и медийните атаки срещу Литекс преди мача с Локо Пд?

- Обстановката в отбора е нормална. Наистина, изписаха се доста неща. Разбира се, ще коментирам и тази тема. Преди това обаче трябва да кажа, че всичко при нас е нормално. Работим в обичайния режим. Следваме програмата си, без да се отклоняваме. Обясних на момчетата, че това, което става извън терена, по никакъв начин не трябва да ни влияе. Ок сме. Готови сме за мача в неделя.

- Имате ли кадрови проблеми преди сблъсъка с пловдивчани ?

- Нямаме такива. Янев и Занев имаха малки болежки. Предполагам, че те са отшумели, защото днес тренираха нормално. Всички са на разположение, така че очаквам предстоящия мач с Локомотив с цялата група футболисти.

- Моментното класиране на Литекс ви задължава да победите Локо Пд. Това може ли по някакъв начин да ви изиграе лоша шега?

- Без значение дали се намираме на върха или на друго място, ние работим и винаги ще го правим за спечелването на максималния брой точки във всяка среща. Винаги ще гоним успеха от първата до последната минута. Ако не се получи ок, но аз съм максималист. Държа тимът винаги да играе за победа. Да има манталитет на победител и да притежава характер.

- От Локо Пд изсипаха куп закани, че пристигат в Ловеч за победа?

- Всеки тим има цели. Локомотив е сериозен клуб с качествени и опитни играчи, което е доста важно. Намират се в челната петица. Всеки се стреми към печелене на повече точки. Това важи и за нас, разбира се.

- Локо Пд разполага с опитни играчи като Здравко Лазаров и Йордан Тодоров. Ще им отделите ли специално внимание?

- Не случайно казах и на футболистите, казвам го и на вас - Данчо и Здравко са добри играчи с огромен опит. До голяма степен успехите на Локомотив се дължат на тях. Каквото и да е - очаквам да стане интересен мач с хубав футбол. Сигурен съм, че ще е така. Винаги играем за победа, без значение кой е съперника. От първата минута гоним трите точки..

- Какво очаквате от решението на Апелативната комисия (б.а. въпросът е преди БФС да оповести решението по обжалването)?

- Следя внимателно първенство и забелязвам доста играчи, които имат агресивно поведение по време на мач. На повечето от тях не им се обръща никакво внимание. На други пък се налага символично наказание. Признавам - гледах внимателно записа на случая с Дока. Да, той трябва да бъде санкциониран, но за един мач. Или за един мач и едно полувреме.

- Бил сте футболист и треньор на ЦСКА . Как ще коментирате пренебрежителното отношение на столичните грандове към това, което постига Литекс ?

- Гледам си треньорската работа в Ловеч. Всеки в клуба си има определено място, което заема. И следи ангажиментите си. Доволен съм от работата си. Не искам да излизам от това място. Нещата ми вървят прекрасно. Намирам се в прекрасен клуб. Другите неща ги оставям встрани. Това, което се предприема срещу Литекс , не ме притеснява. Всеки има мнение и виждане по даден въпрос. Живеем в свободна държава. Демокрация е, всеки си има мнение. Разбира се, чета, слушам, виждам всичко, което ми е интересно. Но не запаметявам онова, което не ми е интересно. Ако противниците ни намират подобен начин за ефективен в борбата срещу нас, ок. Нека продължават. Мен ме интересува как тренират момчетата и какво правят след това. Казвам го съвсем ясно и точно.

- Нормална ли бе истерията около наказанието на Дока?


- Беше излишна.

- Защо в България напоследък се обръща повече внимание на нефутболните неща, а истинските стойности се загърбват?


- Не обръщам внимание на този факт. На мен тези неща не ми влияят . На отбора също. Да, някой сигурно има интерес, но нас не ни интересува. Имаме си програма и я следваме.

- Наясно ли сте вече кой ще замени Дока?

- Разполагаме с достатъчно хора. Гогов съм със състава. Нямаме притеснения. Държа да подчертая, че в Литекс има 25 играчи. Не разчитам само на един футболист. Или на едно звено в отбора. Един ще е наказан, друг - контузен, но всички останали са готови. Длъжни са да са готови, защото това им е професията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация