Левски и Фандъкова с примирие за депозитите

10:43
Левски и Фандъкова с примирие за депозитите
Финансовият директор на Левски Константин Баждеков постигна договорка с кмета на София Йорданка Фандъкова да не внася депозит от по 5000 лева преди всеки домакински мач, а това да става еднократно за сезона, съобщава '24 часа".

По нареждане на Столична община всеки софийски клуб бе задължен да внася гаранция преди всеки мач на свой терен. А депозитът дори трябва да нарасне до 10 000 лева за рискови мачове.

Само за вечното дерби Левски - ЦСКА Фандъкова докладва 5800 лева щети за потрошени тролеи и трамваи, транспортна инфраструктура и кошчета из София. И обяви, че взема целия депозит от "Левски". Но всъщност от "Герена" вече бяха покрили разходите за района, за който те отговарят. Баждеков претендира за незаконно отнемане на парите им и поиска среща с кметицата.

"Имахме много конструктивен разговор. Специално за Левски уточнихме всичко. За момента няма никакво напрежение между нас и общината в лицето на госпожа Фандъкова", заяви Баждеков за "24 часа".

"Както сега сме си покрили щетите в предоставения ни район, ще го правим и занапред. А внесеният еднократно депозит ще стои в общината до края на сезона. Ако тогава има минимални разминавания, ще се удържа сума за тях", уточни Баждеков.

Междувременно Левски насрочи контрола срещу АкадемикСофия за 26 март, когато има пауза на първенството заради националния отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация