Служебно 3:0 за Ботев Пловдив срещу Чирпан

14:48
Служебно 3:0 за Ботев Пловдив срещу Чирпан
Зоналният съвет на БФС присъди служебна победа на Ботев Пловдив в гостуването на Чирпан от 22ия кръг на Югоизточната "В" група.

Мачът трябваше да се играе на 13 март, но бе отложен заради отказа на местната полицията да охранява срещата. Освен в Чирпан, органите на реда не са одобрили още стадионите на Локомотив Стара Загора и този в Казанлък. Така, въпреки желанието на двата клуба да изиграят мача, се стигна до служебното 3:0 в полза на "канарчетата".

От БФС няма да наказват отбора на Чирпан, защото домакините са направили всичко по силите си, за да осигурят терен за двубоя.

"Желанието ни бе мачът Чирпан – Ботев да се изиграе до 16 март, но полицията твърдо отказва да осигури охрана и затова присъждаме служебна победа на Ботев. Интересно е защо не са одобрили и стадиона в Казанлък, след като на него Ботев ще гостува и на Розова долина през пролетния полусезон", коментираха за официалния сайт на "жълто-черните" от Зоналния съвет.

През есента Ботев игра на стадиона в Чирпан двубоите си със Свиленград и Ботев Гълъбово, които преминаха без проблем за охраняващите. Хората, които са си купили билети за мача могат да ги върнат и да получат обратно парите си във фен-магазина на стадион "Христо Ботев".

След присъдената победа, Ботев Пловдив увеличи преднината си пред Нефтохимик на 19 точки. "Канарите" имат 64 точки и голова разлика 78-9.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация