Привикаха Боби и Нейков в Народното събрание

11:21
Привикаха Боби и Нейков в Народното събрание
Скандалът с контролата България - Естония (2:2) стигна и до Народното събрание, а може да влезе и в прокуратурата. Депутатът от "Синята коалиция" Михаил Михайлов настоя от името на политическата сила по време на парламентарния контрол за изслушване на министъра на спорта Свилен Нейков и на президента на БФС Борислав Михайлов по случая, съобщава "Труд".

ФИФА разследва контролата в Анталия заради подозрения за черно тото. Мачът на 9 февруари завърши 2:2, като всички голове бяха отбелязани от дузпи.

Според "Синята коалиция" изслушването на Нейков и Михайлов е задължително заради въвличането на България в международен футболен скандал.

"За да не позволим името на страната ни да бъде опетнено, настояваме изслушването да се проведе на извънредно съвместно заседание на Комисията по образованието, младежта и спорта и Комисията за борба с корупцията - обяви Михаил Михайлов. - За този мач, на който е имало 150 зрители, букмейкърските залагания са достигнали сумата от пет милиона евро. При констатиране на съмнения, случаят трябва да стигне до прокуратурата."

Германското списание "Щерн" първо публикува преди три дни за залози от порядъка на 5 милиона евро за контролата на стадион "Мардан Палас".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация