Земетресението спря футбола в Япония за неопределено време

10:52
Земетресението спря футбола в Япония за неопределено време
Всички събития от спортния календар на Япония са отложени за неопределено време, заради най-силното земетресение в историята и последвалото 10-метровото цунами, които разрушиха доста спортни съоръжения.

Общият брой на загиналите от опустошителното земетресение с магнитуд 9.0 по Рихетр в Япония надвиши 10 000 души.

Всички 19 мача през уикенда от двете елитни дивизии в Япония бяха отложени, а мачовете от азиатската Шампионска лига на Нагоя ГЕ и Кашима Антлърс, които бяха насрочени за вторник и сряда, бяха отложени. Кашима са потърпевши на сериозни поражения, след като клубния стадион и тренировъчните игрища са превърнати в руини. Футболната асоциация в Япония заяви, че в близките дни ще вземе решение дали ще се играят двете контроли на националния отбор с Черна гора и Нова Зеландия на 25 и 29 март.

"В момента Япония е в криза. Трябва да помислим за нещата в перспектива. Все още не сме обсъждали мачовете на Япония", заяви президентът на Асоциацията Козо Ташима.

Селекционерът на "Самураите" Алберто Дзакерони и четиримата му асистенти се върнаха в Италия, за да успокоят близките си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

chelsea28
13.03.2011 22:43

С две думи - ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ! Няма две мнения по въпроса.

kaligyla
13.03.2011 13:32

много лоша работа с природните стихиии оправия няма се пак те са оправен народ и ще се савземат но наща отепана "даржава" тресне ли ч нещо подобно до там сме нема се оправиме 2 века .но нас место заметресеня ни тресе нащо страхотно правителство пожелавам им си4ките да измрат в ненормални маки до един щото умориха народа от глад вече .сестра ми има магазин за плодове и зеленчуци и преди седмица ч смених за един ден че си имаше неква работа и видех хората колко са на раба ве4е ,купуваха си по един морков един картоф да си направат не6то да ядат немотията е страшнааааа шибани боклуци

Baros_87
13.03.2011 11:29

пичове кво се плюете ве това което се случи в Япония може да се случи навсякаде нали знаете че с Природата не си играе Маитап с хората