Ясен: Единственото хубаво нещо бяха трите точки

09:40
Ясен: Единственото хубаво нещо бяха трите точки
Старши-треньорът на Левски Ясен Петров сподели задоволството от постигнатата победа с 1:0 срещу Черноморец, Бургас но изрази претенции към играта на своя отбор.

"Победихме съперник, който играеше доста затворено. Трудно намирахме път към вратата на противника. Имахме своите положения през първата част, но не ги реализирахме. През втората част успяхме и макар и минимално спечелихме мача", каза Петров.

"Нормално е да има напрежение в играчите след загубата от ЦСКА на нашия стадион. На пръв поглед доста от тях грешаха елементарно. Единственото хубаво от днес са трите точки. Съумяхме да вземем победата, не беше лесно. При всички положения нашата психоложка си върши добре работата, но имайте предвид, че напрежението в Левски е много голямо и не е толкова лесно да се справим с него", допълни Петров.

"Сашо Александров трябва да е пример за останалите млади играчи с желанието и голямото си сърце, с което си включи днес. Той знае каква е неговата роля, когато се наложи да влиза и да помага. Още преди мача казах, че очакваме повече от Матондо. Надявам се да се отърси по-бързо от напрежението и времето за адаптация да бъде по-малко. Христо Йовов се стара много, но той може много повече. Истина е, че той отдавна не бе играл на позицията отляво. Днес двойката централни защитници бе на висота. Това е схемата ни на игра. Ние тренираме по този начин, а и играчите с които разполагаме знаят да играят по тази схема. За промени се иска време. Със сигурност нашето желание е да подобрим играта си. Играчите са показали, че могат да играят по начин по който ние желаем", каза още Петров.

"Не сме си правили сметки Дембеле да си изкара нарочно жълт картон. Случи се в игрова ситуация, знаете, че той гори в играта. Колкото до неговата игра, той сам може да отговори защо тя не е същата от есента. Истината е че той вдигна доста високо летвата и сам трябва да се доближи до нивото си от есента", обясни Петров.

"Познавате ме, не съм имал реплики с феновете. Те имат право на свое мнение за всичко което става в Левски", завърши Петров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация