ФА: Само Капело решава за капитанската лента

15:28
ФА: Само Капело решава за капитанската лента
Източници от Английската футболна асоциация отказаха да коментират появилите се в пресата спекулации относно евентуалното връщане на капитанската лента на Джон Тери в състава на националния отбор на Англия.

Чиновниците дадоха да се разбере, че последна дума по този въпрос има селекционера Фабио Капело. Действащият капитан на "трите лъва" Рио Фърдинанд ще пропусне предстоящата европейска квалификация срещу Уелс на 26 март в Кардиф, в този мач няма да играе и вицекапитана Стивън Джерард. Ако се съди по последния мач на Англия срещу Дания през февруари, капитанската лента трябва да бъде предадена на Франк Лампард, а Уейн Рууни или Гарет Бари ще бъде вицекапитан.

"Дейли Мейл" обаче, в ексклузивен репортаж твърди, че Капело обмисля да даде на Тери лентата, която му бе отнета преди година след разгласена скандална история около личния живот на защитника на Челси. От ФА отказаха коментари за тези твърдения, но намекнаха, че последната дума има Капело и единствено той може да реши кой да бъде капитан. При всички случаи трябва да се вземе едно деликатно решение, отчитайки факта, че Лампард нееднократно е изпълнявал функцията капитан на Челси в отсъствието на Тери. Капело не може да не обърне внимание и на това, че в последните 13 мача на Англия Тери е излизал на терена 8 пъти, а Рио Фърдинанд - 4. Капело ще назове състава на Англия за мача срещу Уелс на 20 март, тогава ще стане известно и името на капитана.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация